Rinat Ahmetov, patronul lui Sahtar Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu si care ii are in lot pe Stoican, Marica, Rat si Barcauan, a parasit Ucraina si aparent se afla in Spania, ca urmare a arestarii principalului sau colaborator, Boris Kolesn
Rinat Ahmetov, patronul lui Sahtar Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu si care ii are in lot pe Stoican, Marica, Rat si Barcauan, a parasit Ucraina si aparent se afla in Spania, ca urmare a arestarii principalului sau colaborator, Boris Kolesnikov. Biroul de presa al clubului din Donetk a confirmat ca Ahmetov a plecat din Ucraina, dar a sustinut ca se afla "intr-o calatorie de afaceri". Ahmetov ar fi plecat in Spania de la Moscova, a precizat agentia "Interfax Ucraina", citand o sursa din administratia regiunii Donetk. Alti doi colaboratori apropiati ai lui Ahmetov, Jigan Taktasev si Serghei Kii, ar fi plecat din Ucraina, potrivit unui cotidian electronic ucrainean. Ahmetov, in varsta de 38 de ani, este cel mai bogat om din Ucraina, conform publicatiei americane Forbes, care a estimat ca averea sa ar fi de 2,4 miliarde de dolari. Potrivit presei, el ar fi finantat campania electorala a fostului premier Viktor Ianukovici, care a fost invins in alegerile prezidentiale din decembrie. Kolesnikov, arestat la 6 aprilie la Kiev, este inculpat de abuz de putere si lansarea unor amenintari cu moartea la adresa unor persoane carora le-a cerut sa-i cedeze actiunile la cel mai important centru comercial din Donetk. El este considerat prieten si principal colaborator al lui Ahmetov. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.