Pietele Domenii si Obor au fost certificate, ieri, drept piete ecologice de catre Primaria Capitalei in cadrul proiectului Life Ecomarket realizat cu aport financiar al Uniunii Europene prin intermediul programului Life-Mediu. Razvan Murgeanu, vicepr
Pietele Domenii si Obor au fost certificate, ieri, drept piete ecologice de catre Primaria Capitalei in cadrul proiectului Life Ecomarket realizat cu aport financiar al Uniunii Europene prin intermediul programului Life-Mediu. Razvan Murgeanu, viceprimar general al Capitalei, a inmanat oficial certificatele de atestare a standardului obtinut de aceste spatii agroalimentare care, potrivit proiectului, indeplinesc de acum inainte conditiile cerute de piata europeana. Principalele aspecte avute in vedere in atribuirea certificatului si eco-etichetarii pietelor au fost: nivelul consumurilor de apa, energie electrica si termica, producerea, colectarea si depozitarea deseurilor, precum si alti parametri care pot avea direct sau indirect impact asupra mediului.
Proiectul municipalitatii si-a propus indeplinirea unor obiective, cum sunt elaborarea unui model de piata ecologica si implementarea acestuia in doua piete agroalimentare din Bucuresti, proiectarea, testarea si implementarea unei metode de evaluare a impactului asupra mediului si a unor indicatori de dezvoltare durabila pentru a obtine o schema de eco-etichetare voluntara a magazinelor de desfacere cu amanuntul din pietele agroalimentare, precum si introducerea Sistemului de Management de Mediu, certificat ISO 14001, in activitatile Primariei Capitalei.
Prin aplicarea metodei de evaluare a mediului, dezvoltate in colaborare cu partenerii de la Cogita - Danemarca, a fost posibila evaluarea impactului activitatilor derulate in cadrul pietelor agroalimentare din Bucuresti. Criteriile de eco-etichetare sunt determinate pe baza principiului conform caruia eco-eticheta se acorda doar acelor produse/servicii care au cel mai redus impact asupra mediului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.