Dupa cinci sedinte valutare consecutive in care euro a urcat de la 3,6113 la 3,6495 lei, ieri moneda nationala a avut o zi de crestere, cursul coborand la 3,6211 lei.
Se pare ca aceasta apreciere se datoreaza jocului dintre cerere si oferta, u
Dupa cinci sedinte valutare consecutive in care euro a urcat de la 3,6113 la 3,6495 lei, ieri moneda nationala a avut o zi de crestere, cursul coborand la 3,6211 lei.
Se pare ca aceasta apreciere se datoreaza jocului dintre cerere si oferta, ultima cunoscand o majorare, dupa mai multe saptamani bune cand deficitul de valuta a fost compensat de cumpararile facute la casele de schimb valutar, bancare sau particulare.
Dolarul a prins o noua zi proasta. Daca la finele saptamanii trecute el reatinsese pragul de 2,8 (curs mediu 2,82 lei), pentru el a urmat o perioada de scadere constanta, ieri coborand de la 2,7986 la 2,7650 lei, valoareP pe care a mai atins-o la inceputul ultimei decade a lui noiembrie.
Aprecierea leului fata de dolar este o consecinta a evolutiei paritatii euro/dolar pe pietele internationale. Pana la finele saptamanii trecute se parea ca trendul descrescator al monedei americane s-a intrerupt, ca ea a intrat intr-un ciclu de apreciere. Numai ca incepand de luni situatia s-a modificat, euro urcand de la 1,2771 la 1,3114 dolari, maximul atins in cursul zilei de ieri pe pietele europene. Evolutia euro se datoreaza, in opinia analistilor, principalilor factori fundamentali care au caracterizat schimbul intre principalele monede: uriasele deficite americane. In consecinta, pretul unciei de aur, calculat pe London Bullion Market, a urcat la aproape 434 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.