Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, ieri, ca negocierile cu FMI de la Washington "s-au derulat bine", aceeasi apreciere fiind folosita si in ceea ce priveste problema rectificarii bugetare, transmite Rompres. Mugur Isarescu a facut parte di
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, ieri, ca negocierile cu FMI de la Washington "s-au derulat bine", aceeasi apreciere fiind folosita si in ceea ce priveste problema rectificarii bugetare, transmite Rompres. Mugur Isarescu a facut parte din delegatia condusa de ministrul Finantelor, Ionut Popescu, care a participat, la Washington, la reuniunea de primavara a FMI si Bancii Mondiale. Acesta a avut o serie de intalniri la nivel tehnic cu experti ai FMI. Oficialii romani au prezentat Fondului ultimele rezultate economice in vederea revizuirii memorandumului cu institutia financiara internationala. Ionut Popescu este convins ca este bine sa fie continuat acordul cu FMI, desi o eventuala intrerupere a acestuia nu ar afecta investitiile straine in Romania. "Investitorii vin acum oricum. Nu mai este ca acum zece ani: daca nu aveai acordul cu FMI iti fugeau investitorii", a declarat Ministrul Finantelor. "Acest acord a fost dorit mai mult de Uniunea Europeana. Situatia economica a Romaniei nu mai cerea un acord cu FMI. Dar este doar un tip de monitorizare pe care UE nu il are, pe care il are FMI, si, din acest motiv, avem acordul acesta", a explicat ministrul Finantelor.
Directorii FMI la Bucuresti
O delegatie a Fondului Monetar International (FMI) a sosit in Romania, miercuri, pentru o vizita de patru zile, in cursul careia reprezentantii institutiei internationale vor purta discutii cu autoritatile de la Bucuresti privind relatia cu Fondul si integrarea Romaniei in UE.
Delegatia este formata din o parte a directorilor executivi, membri ai constituentei din care face parte si Romania la FMI, condusa in prezent de Olanda.
Printre oficialii romani care vor avea intalniri cu reprezentantii FMI se numara guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, consilierul prezidential Andrei Plesu, vicepresedintele Senatului, Radu Berceanu, presedintele Comisiei de Buget, Finante Banci a Senatului, Varujan Vosganian. De asemenea, delegatia are programate intalniri cu reprezentanti ai sindicatelor, ai unor asociatii din domeniul economic si cu presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase.
Printre subiectele abordate vor figura stabilitatea macroeconomica, aspectele fiscale, monetare, cursul de schimb, reformele structurale si guvernanta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.