Gigi Becali a declarat ieri ca nu va plati amenzile primite de Steaua de la Comisia de Disciplina a FRF si de la Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru manifestarile rasiste ale suporterilor stelisti la meciul cu Rapid. El
Gigi Becali a declarat ieri ca nu va plati amenzile primite de Steaua de la Comisia de Disciplina a FRF si de la Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru manifestarile rasiste ale suporterilor stelisti la meciul cu Rapid. El a precizat ca daca ar accepta deciziile celor doua institutii ar insemna ca are o atitudine de supus, de sclav. "Bineinteles ca nu suntem de acord cu ce a hotarat Comisia de Disciplina si nici cu decizia CNCD, ei nici nu au tinut cont de raportul nostru. Trebuia sa fim si noi acolo cand s-a judecat, au dat amenda si gata. Iau salariile degeaba. Nu platesc nici un ban, nici colo, nici colo, nicaieri. Nu este vorba de bani, pentru ca nu este o suma mare, ci de principii. Si daca erau 1.000 de lei tot nu plateam. Daca facem cum vor ei, inseamna ca suntem supusi, sclavi, iar eu n-o sa plec capul niciodata", a comentat Becali, care a adaugat ca spectatorii se injura dintotdeauna. Becali a declarat ca antrenorul rapidist Razvan Lucescu a sarit sa-l bata pe crainicul stadionului, Gabi Safta, la finalul meciului. "De-aia i-a spus Safta ce i-a spus. Sunt unii carora le place sa le spui "tigan". Ce e discriminatoriu cand spui "tigan"? Rapidistii scandau "Dupa 32 de ani, a venit titlul la tigani!". Ei au zis: "Ce romi? Noi suntem tigani. Daca esti tigan trebuie sa ai demnitate sa recunosti". Asta e discriminare, cand spui ca e rom. Daca omul e tigan si el recunoaste, care e problema? Este o etnie, ce e urat sa fii tigan? Discriminarea o fac ei, cand considera ca spunand "tigan" esti rasist", a comentat Becali. "Toata lumea este contra mea. Ce nu le convine, nu stiu. Sa vedem cat o sa pot sa rezist la aceste atacuri din toate partile. Iata ca si Rapid patimeste", a spus Becali. CNCD a decis sanctionarea FC Steaua cu o amenda de 40 de milioane de lei, din cauza manifestarilor cu caracter rasist ale suporterilor stelisti la meciul cu Rapid.
"Ursu este o hahalera, n-are pic de caracter"
Patronul stelist este de parere ca Doru Viorel Ursu nu are ce cauta in functia de presedinte al Comisiei de Disciplina a FRF. "Decizia nu a fost luata de Liga, ci, asa cum se intampla in Romania, cine este pe functie se crede stapan, iar toti ceilalti executa ce spune Ursu. Nu cred ca Dinamo are vreo implicare, este domnul Ursu care tot timpul a fost contra Stelei si nu are ce cauta acolo. Este stelist el? Este o hahalera, n-are pic de caracter. L-am gasit pe Ursu sa-l punem la comisie, pe altul nu gaseam. El urs? Nici macar catelus, iepuras de Crevedia este, dar are vrajeala, impresioneaza si gata, facem ce spune Ursu", a spus Becali, dupa ce Comisia de Disciplina a FRF a decis ca Steaua si Rapid sa dispute cate un meci pe teren propriu cu portile inchise.
"Acum vreau straini, dar nu multi"
Gigi Becali a mai anuntat ca s-a razgandit in privinta achizitionarii de jucatori straini si a declarat ca este dispus sa transfere fotbalisti din alta tara la echipa sa, "dar nu multi". "Nu mai sunt rasist, nici xenofob si ma apuc sa cumpar din strainatate. Cand am spus eu ca nu vreau decat romani in echipa a fost si putin exces de nationalism. Ia sa apara vreun strain pe care sa mi-l permit, sa apara vreun negru prin Africa, sa vedeti cum vine la Steaua imediat. Dar nu multi", a spus Becali. Acesta a mai spus ca la finalul actualului sezon va renunta la serviciile lui Tiberiu Curt si Boris Keca, fotbalisti pe care ii considera lipsiti de valoare. "Niciodata nu vor mai ajunge la Steaua jucatori fara valoare. M-am luat dupa multi pana acum, ca ala este liber, ca ala costa mai putin. Ieftin iei, ieftin joaca. Daca nu mai exista jucatori de valoare, asta e, jucam cu ce avem. I-am adus ba pe Ciocoiu, ba pe Keca, ba pe Curt, nu mai fac din astea. Are valoare? Platesc. Nu, la revedere. Curt, care va fi indisponibil pana la finalul sezonului, va primi banii si in vara ii spun sa isi caute echipa. La fel va fi si cu Keca", a spus Becali. "Nu o sa mai vina jucatori degeaba, avem echipa de tineret, ii crestem pe ai nostri si gata. Pentru ce sa aducem aiurea, sa marim lotul? Nu se mai poate. Chiar daca il vrea cineva, trebuie sa-l vad si eu un meci. Pana nu il vad eu in trei faze, nu mai vine nici unul la Steaua", a declarat Gigi Becali. Acesta a spus ca singurul jucator de la Craiova de care este interesat este Plesan. Comentand zvonurile conform carora anumiti jucatori de la Universitatea nu si-au aparat corect sansele in meciul cu Steaua pentru a ajunge ulterior in Ghencea, Becali a glumit: "Toti pe care i-am mituit vor ajunge la Steaua. Cum doar de Plesan sunt interesat, el a fost, pe el l-am mituit. Trebuia sa vina la Steaua si normal ca nu a jucat corect".
"Puteam sa fiu imparatul Olteniei"
Gigi Becali a spus ca a fost la un pas de a prelua Universitatea Craiova atunci cand se lupta cu Viorel Paunescu pentru sefia FC Steaua si pentru transformarea gruparii steliste in societate pe actiuni. "Piturca mi-a zis: "Sa-ti dea banii, daca sunt probleme. Cu sase milioane de dolari te duci la Craiova, daca faci acolo ce vrei sa faci la Steaua o sa fii imparatul Olteniei, innebuneste lumea, vine pe jos la Bucuresti dupa tine". Cand vad atata rautate, ca nu ai liniste, desi Steaua e Steaua, ma gandesc cum ar fi fost sa fi investit la Craiova. Probabil, Craiova juca cu Valencia, Craiova era acum pe locul unu, iar Steaua era in locul Craiovei de mult", a declarat patronul stelist, care este convins ca Universitatea va deveni un concurent serios pentru formatia sa daca va fi preluata de un grup puternic de investitori. "Este mare lucru daca Giovanni se duce la Craiova, alaturi de Gigi Netoiu si de Gica Popescu, la anul avem de furca la titlu cu ei. Este bine sa se faca si la Dinamo societate pe actiuni si va fi concurenta, dar nu cu mine. Se vor concura ei, de la locul doi in jos, ca este mai greu sa concureze cu mine", a spus Gigi Becali. Patronul FC Steaua a spus ca si in situatia in care va ajunge sa se impace cu varul sau, impresarul Ioan Becali, acesta nu va fi cooptat intr-o functie de conducere la gruparea din Bulevardul Ghencea. Intrebat ce parere are despre situatia actuala a patronului oltean Dinel Staicu, Becali a raspuns: "N-are rost sa vorbesc despre cineva care nu mai este om. Spune totul faptul ca in biroul lui vedeam statuia lui Stalin, cel mai mare criminal al omenirii. Eu am pe birou statui cu Sf. Gheorghe si Iisus Hristos, iar el pe Stalin". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.