In jur de o suta de sindicalisti din agricultura au protestat ieri, in fata sediului Ministerului Agriculturii, fata de efectele negative pe care aplicarea legilor proprietatii le va avea asupra personalului, dar si fata de sprijinul insuficient acor
In jur de o suta de sindicalisti din agricultura au protestat ieri, in fata sediului Ministerului Agriculturii, fata de efectele negative pe care aplicarea legilor proprietatii le va avea asupra personalului, dar si fata de sprijinul insuficient acordat de stat pentru agricultura. Protestul, pasnic de altfel, a fost plin de fluieraturi, cele mai strasnice fiind adresate lui Vasile Lupu, initiatorul Legii nr.1/2000 (privind retrocedarea) si membru in comisia de amendare a legilor funciare. "Sindicalistii nu au nimic impotriva legilor de retrocedare a proprietatilor funciare. Dar vrem intai rezolvarea problemelor de coruptie la nivel local, pentru ca unii primari au improprietarit pe cine nu trebuia. Doar dupa rezolvarea acestor probleme sa se ia teren de la Agentia Domeniilor Statului pentru acoperirea necesarului de teren pentru retrocedare, pentru a nu distruge exploatatii agricole viabile si, implicit, pentru a nu fi disponibilizat personal", a adeclarat Nicolae Stefan, presedintele Agrostar, federatie a sindicatelor din agricultura. De altfel, sindicalistii au avut o lista intreaga de probleme de semnalat ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, lista care porneste de la implicatiile generate de integrarea europeana si pana la organizarea activitatilor agricole. Ieri, o delegatie Agrostar s-a intalnit cu ministrul Flutur pentru a discuta problemele ridicate de sindicalisti.
Ministrul Flutur a declarat, dupa intalnirea cu sindicalistii, ca se teme ca in spatele solicitarilor acestora s-ar putea afla interesele unor baroni locali ale caror firme au diverse litigii cu statul. "Au ridicat probleme care, din punctul meu de vedere sunt de bun simt. Nu vreau sa cred ca ar fi o legatura, insa mi-am pus si eu intrebarea, pentru ca unii dintre ei se afla in litigiu cu statul", a spus Flutur. El a aratat ca a discutat cu o delegatie a Agrostar, reprezentata de sindicalisti de la societati cum ar fi Insula Mare a Brailei (IMB), Societatea Nationala Tutunul Romanesc (SNTR) si Sere Codlea, companii care au probleme in relatia cu statul. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.