Gigi Netoiu va finanta Universitatea Craiova pana la vara, clubul urmand sa fie administrat de Primarie. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns ieri, dupa intalnirea dintre primarul Antonie Solomon, poetul Mircea Dinescu si Gigi Netoiu. "Am vorbit
Gigi Netoiu va finanta Universitatea Craiova pana la vara, clubul urmand sa fie administrat de Primarie. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns ieri, dupa intalnirea dintre primarul Antonie Solomon, poetul Mircea Dinescu si Gigi Netoiu. "Am vorbit cu Antonica, unul dintre prietenii mei. M-am dus la el cu Mircea si am mai discutat despre una, despre alta. Deocamdata, nu este nimic sigur legat de Universitatea. Voi sti mai multe dupa ce ma intalnesc si cu Dinel. Sa vedem ce vrea, ca poate acum iar cere nu stiu cat", ne-a declarat Gigi Netoiu dupa discutia de la Primarie. Dinescu, cel care a intiat dialogul dintre Solomon si Netoiu, l-ar fi vrut in structura de conducere si pe asociatul sau Doru Stanescu (in afaceri cu vin la Cetate), actionar la "Topway", firma care a sponsorizat Universitatea in perioada de conducere a lui George Ilinca. Stanescu, si el unul dintre actionarii Universitatii alaturi de Ilinca, nu a dorit insa sa se implice in fotbal, sfatuindu-l acelasi lucru si pe Dinescu. Stanescu a precizat pentru presa locala ca Dinescu urmareste atragerea de oameni de afaceri din Bucuresti in sprijinirea Universitatii, chiar daca unii dintre acestia nu sunt pe placul galeriei oltene (unul dintre numele vehiculate este cel al lui Gica Popescu).
Obiectiv: un loc in Divizia A
Desi unii dintre jucatori (Guso, Daouda, Plesan) vor pleca, asa cum a spus Dinel Staicu atunci cand si-a anuntat retragerea, obiectivul "Comandantului" este clar: pastrarea "Stiintei" in Divizia A. Netoiu va incerca fie salvarea de la retrogradare in acest sezon (misiune aproape imposibila in cele doar 10 etape ramase de jucat, dar orice este posibil pentru "Comandant"), fie cumpararea unui loc in prima divizie (s-a discutat deja cu Jiul Petrosani, liderul seriei a III-a a Diviziei B) sau fuzionarea (cel mai probabil cu FC National) in cazul retrogradarii.
Adio, Dinamo!
"Comandantul" urmeaza sa stabileasca in urmatoarele zile, impreuna cu Dinel Staicu, toate detaliile legate de perfectarea afacerii. Dupa semnarea actelor, Netoiu isi va anunta demisia din functia de vicepresedinte al FC Dinamo si din CA al gruparii din "Groapa": "Am mai spus acest lucru: daca iau Craiova, voi renunta la orice legatura cu Dinamo". Din vara, Netoiu il va readuce ca antrenor la Universitatea pe Sorin Cartu, actualmente la FC Arges (o alta echipa la care "Comandantul" este implicat cu anumiti jucatori). De asemenea, unii dintre fotbalistii dirijati de Netoiu la mai multe echipe din Divizia A vor ajunge, tot din vara, la Craiova.
Gica Popescu ar putea veni la vara
Una dintre variantele discutate ieri a fost si implicarea lui Gica Popescu la Universitatea. Surse apropiate clubului oltean spun ca Netoiu ar urma sa-i cedeze echipa in vara lui Popescu. "Comandantul" si-ar asuma acum doar rolul de a pastra Universitatea in Divizia A, mai ales ca are o datorie morala fata de Gica Popescu, pe care l-a convins sa joace la Dinamo, dusmanul de moarte declarat al Craiovei. Astfel, in vara, Gica Popescu poate prelua linistit Universitatea. "Baciul" are deja o scoala de fotbal in Craiova, are suportul autoritatilor locale, precum si sustinere puternica de la Bucuresti. Mai mult, activitatea de impresar nu pare sa-l incante prea mult pe Gica Popescu, in conditiile in care fotbalul romanesc nu mai produce jucatori de top. De asemenea, functia de presedinte al FRF nu mai este una importanta, Nationala avand putine sanse de a reveni la turneele finale in urmatorii ani. Gica Popescu ar reveni in forta la clubul la care s-a consacrat, redevenind omul providential al Olteniei fotbalistice. Netoiu a infirmat ieri acest zvon. "Gica Popescu nu investeste in fotbalul romanesc. Nici la Craiova, nici in alta parte", a spus Netoiu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.