Conducerea IAME Group Sfantu Gheorghe cere implicarea tuturor factorilor de influenta in solutionarea situatiei in care se va ajunge ca urmare a concedierilor colective din cadrul societatii, care vor crea o problema sociala pentru orasul Sfantu Gheo
Conducerea IAME Group Sfantu Gheorghe cere implicarea tuturor factorilor de influenta in solutionarea situatiei in care se va ajunge ca urmare a concedierilor colective din cadrul societatii, care vor crea o problema sociala pentru orasul Sfantu Gheorghe. Potrivit conducerii societatii, concedierea colectiva la IAME Grup va fi pusa in aplicare incepand cu 16 mai, numarul efectiv de angajati care vor fi concediati urmand sa fie stabilit in perioada urmatoare, sub supravegherea administratorului judiciar.
Conducerea fabricii recunoaste ca, in prezent, in randul celor peste 900 de salariati de pe platforma IAME exista "o stare de profunda neliniste si nemultumire" si sustine ca situatia "poate fi solutionata prin implicarea tuturor factorilor de influenta - a grupului de societati IAME, a partenerilor de afaceri, a administratorului judiciar, a actionarilor, a autoritatilor si a salariatilor insisi". Reprezentantii societatii spun ca dificultatile economice determinate de lipsa disponibilitatilor banesti au dus la o restrangere drastica a activitatilor productive ale IAME Grup si a platilor efectuate de aceasta. In aceste conditii, Consiliul de Administratie al IAME Grup a cerut Tribunalului Covasna deschiderea procedurii de reorganizare judiciara si a falimentului. In fabrica lucreaza circa 200 de angajati din totalul de 699. Activitati de productie se desfasoara numai in fabrica de aparataj, activitatea din fabrica de motoare electrice fiind complet oprita din 2 februarie, astfel ca o parte a comenzilor a fost anulata. "Aceasta situatie impune efectuarea de concedieri colective in perioada urmatoare, astfel incat personalul direct productiv si personalul indirect productiv la nivelul intregii societati sa fie dimensionat la strictul necesar", precizeaza conducerea IAME Group. Fabrica s-a confruntat cu grave probleme financiare, iar la inceputul lunii ianuarie 160 de salariati ai firmei au fost disponibilizati.
Timp de o luna, in fabrica au lucrat doar 30 de angajati, dupa ce Electrica SA a decis sa asigure energia electrica doar pentru iluminat si functionarea sistemului de calculatoare. Restul angajatilor au fost trimisi in somaj. La inceputul lunii aprilie, conducerea sindicatului IAME Group din Sfantu Gheorghe i-a acuzat pe actionarii principali ca ar fi dus societatea in pragul falimentului in mod intentionat. In prezent, situatia grupului se afla in atentia Politiei si a Serviciului de Investigare a Fraudelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.