Cateva zeci de persoane, membri ai Asociatiei Pagubitilor de Autoturisme din Romania (APAR), au pichetat, ieri, sediile Senatului si Guvernului, cerand autoritatilor despagubiri pentru banii depusi, inainte de 1990, pentru cumpararea unor masini.
Cateva zeci de persoane, membri ai Asociatiei Pagubitilor de Autoturisme din Romania (APAR), au pichetat, ieri, sediile Senatului si Guvernului, cerand autoritatilor despagubiri pentru banii depusi, inainte de 1990, pentru cumpararea unor masini.
Presedintele APAR, Mihai Dogaru, a declarat ca asociatia numara circa 2.700 de membri. In numele acestora, cele cateva zeci de protestatari au cerut premierului Tariceanu sa-i primeasca in audienta, pentru a discuta despre cererile lor. "Exista circa 37.700 de deponenti, de persoane care si-au pus bani la CEC, inscriindu-se astfel pe lista de asteptare pentru o masina. Dupa 1990, listele de asteptare s-au desfiintat iar noi, deponentii, am ramas fara bani", a explicat Dogaru. Liderul protestatarilor a mai spus ca majoritatea celor 37.700 de depozite erau in cuantum de 70.000 de lei, in timp ce restul depusesera jumatate din aceasta suma. "Calculand la valoarea de astazi a sumei de 70.000 de lei de-atunci, indexata si cu rata inflatiei, am ajuns la suma de circa 176 de milioane de lei. Atat cerem. Si, evident, cei care au depus jumatate din bani vor primi doar jumatate din suma actualizata", a mai spus Dogaru. Presedintele APAR a adaugat ca, in luna noiembrie a anului trecut, fostul Executiv le-a propus sa primeasca pentru fiecare depozit de 70.000 de lei constituit pana in 1990 suma de o suta de milioane de lei, esalonata in cinci ani. "Nu am fost de acord cu aceasta masura, nu atat cu suma, ci cu faptul ca primeam banii in cinci transe", a explicat Dogaru. El a mai declarat ca "ii intelege" pe reprezentantii Guvernului Tariceanu atunci cand acestia declara ca in primul semestru al acestui an nu exista bani pentru a-i despagubi. Le solicita insa ca, incepand cu semestrul al doilea, sa gaseasca fonduri pentru a le acoperi prejudiciul. "Suma totala ce trebuie alocata despagubirilor in aceasta cauza este de aproximativ 150 de milioane de euro", a mai spus Dogaru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin