Agentia Nationala de Administrare Fiscala a incheiat in data de 16 aprilie actiunea de trimitere prin posta a plicurilor cu formularele pentru declaratiile de venit, catre circa 2,8 milioane de contribuabili - persoane fizice, care au obligatia decla
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a incheiat in data de 16 aprilie actiunea de trimitere prin posta a plicurilor cu formularele pentru declaratiile de venit, catre circa 2,8 milioane de contribuabili - persoane fizice, care au obligatia declararii veniturilor realizate in anul 2004, informeaza ANAF.
ANAF recomanda contribuabililor ca pentru transmiterea, prin posta, a declaratiilor de venit sa utilizeze plicul cu indicatia "CR" primit, acesta fiind un plic special, pentru care nu trebuie sa achite taxele postale. In cazul in care vor utiliza un alt plic, taxele postale vor fi suportate de contribuabili.
Acestia vor primi de la oficiul postal o recipisa, ca dovada a respectarii obligatiei de declarare a veniturilor. Contribuabilii care au obligatia declararii veniturilor obtinute in anul 2004 si nu primesc prin posta plicul cu declaratiile de venit pana in data de 25 aprilie 2005 trebuie sa solicite formularele de declaratii de venit de la unitatile fiscale in a caror raza teritoriala au domiciliul sau pot sa le listeze de pe portalul ANAF http://anaf.mfinante.ro.
Termenul-limita de depunere a declaratiilor de venit pentru contribuabilii - persoane fizice este 15 mai 2005. Nedepunerea declaratiilor de venit in termenul amintit atrage dupa sine plata de amenzi, precum si pierderea dreptului contribuabililor de a solicita acordarea facilitatilor fiscale prevazute de lege.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.