Asa este si seria Taita din cadul colectiei ""Succese internationale"". Prima carte a trilogiei, ""Razboinicii Nilului"" (2002) poarta cititorii pe meleagurile Egiptului antic, pe pamantul faraonilor. Prin intermediul vocii incomparabilului Taita

Asa este si seria Taita din cadul colectiei ""Succese internationale"". Prima carte a trilogiei, ""Razboinicii Nilului"" (2002) poarta cititorii pe meleagurile Egiptului antic, pe pamantul faraonilor. Prin intermediul vocii incomparabilului Taita, un sclav eunuc foarte invatat si talentat, Wilbur Smith isi poarta cititorul prin meandrele unei povesti pline de imaginatie si culoare, in care se regasesc drama, misterul si pasiunile unor vremuri de mult apuse.
TRILOGIE. Este ""o poveste despre sex, moarte si intrigi in Valea Regilor... somptuos scrisa... plina de actiune... excelenta!"", crede cronicarul ziarului Daily Telegraph. Cel de-al doilea roman, ""Magul"" (2003) continua actiunea din ""Razboinicii Nilului"". Dupa moartea iubitei lui regine, Lostris, invatatul scrib Taita s-a retras in pustiu unde a meditat si s-a perfectionat in vechile arte ale magiei, devenind un adevarat initiat, care poate ghici vointa zeilor si poate schimba realitatea. Toate talentele sale sunt puse acum in slujba tanarului Nefer, in slujba acestuia impotriva uzurpatorilor care i-au rapit mostenirea sa legitima, dubla coroana a Egiptului.
""Ultimul papirus"" reprezinta sfarsitul trilogiei. Ultima fila a povestii se scrie in plina modernitate, atunci cand un vestit arheolog, Nicholas Quenton-Harper, reuseste sa descopere un papirus vechi de aproape patru mii de ani. Un papirus care ascunde cheia catre o comoara fabuloasa, pierduta din vremi imemoriale. Dezlegarea misterului care inconjoara acest urias tezaur ii face pe cei mai vestiti cautatori de comori sa inceapa o cursa pe care doar unul dintre ei o poate castiga.

Seria Piatra luminii

""Femeia inteleapta"" este cel de-al doilea volum din seria Piatra luminii, din care mai fac parte ""Nefer cel Tacut"", ""Paneb cel Zelos""si ""Locasul Adevarului"".
De la moartea lui Ramses cel Mare, asupra artizanilor din Locasul Adevarului se abat vremuri grele. Cine poate sti daca noul faraon va dori sa continue opera tatalui sau si sa asigure protectie Cetatii Secrete? Mai ales ca acum satul se afla in pericol, in ciuda vigilentei de care da dovada Clara, devenita ""Femeia inteleapta"". Nefer cel Tacut este acuzat de savarsirea unor fapte rele si de tiranie. Satul nu mai primeste hrana si apa ca de obicei, rezerva de metale pretioase scade, desi paza este stricta, iar, la granite, trupe inamice ameninta capitala celor Doua Regate. Furturi, crime, inundatii, vraji, nimic nu-i cruta pe eroii acestei aventuri care are loc in Egiptul legendar recreat cu un talent incontestabil de Christian Jacq.

SEMNALE EDITORIALE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.