Organizatia sindicala CNSLR Fratia sustine revendicarile sindicalistilor din caile ferate si solicita Guvernului sa dea dovada de toata disponibilitatea necesara pentru dezamorsarea conflictului de munca declansat de Federatia independenta a Sindicat
Organizatia sindicala CNSLR Fratia sustine revendicarile sindicalistilor din caile ferate si solicita Guvernului sa dea dovada de toata disponibilitatea necesara pentru dezamorsarea conflictului de munca declansat de Federatia independenta a Sindicatelor Miscare-Comercial din Transportul Feroviar. Liderul confederatiei, Marius Petcu, a declarat ca revendicarile salariatilor din transportul feroviar sunt justificate, mai ales ca acestea pot fi solutionate in cadrul societatilor, fara a se apela la sume suplimentare. Salariatii din CFR mai solicita acordarea integrala a numarului tichetelor de masa si imbunatatirea conditiilor de munca. "Speram ca hotararea noastra de a declansa greva de avertisment la nivel national sa determine reluarea negocierilor dintre Administratie si sindicate. Facem apel catre toti factorii de decizie sa trateze cu seriozitate si responsabilitate problema acuta a lucratorilor feroviari, a carei nesolutionare ar putea genera o situatie de criza cu implicatii serioase la nivel national", ne-a declarat presedintele Marius Petcu.
CNSLR Fratia atrage atentia Executivului ca situatiile conflictuale, ce apar in diferite sectoare de activitate, sunt cauzate de lipsa dialogului social, care poate genera o stare de nemultumire in randul salariatilor din intreaga economie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.