Medicii ieseni au gasit un numar record de chisturi, 56, in abdomenul unei tinere din judetul Vaslui. Timp de sapte ore, chirurgii din cadrul Spitalului Universitar Sfantul Spiridon din Iasi au operat, la inceputul acestei saptamani, unul dintre cele
Medicii ieseni au gasit un numar record de chisturi, 56, in abdomenul unei tinere din judetul Vaslui. Timp de sapte ore, chirurgii din cadrul Spitalului Universitar Sfantul Spiridon din Iasi au operat, la inceputul acestei saptamani, unul dintre cele mai rare cazuri intalnite in lumea medicala. Ei au scos din abdomenul unei paciente in varsta de 26 de ani, din orasul Husi, 54 din cele 56 de chisturi depistate in timpul unei investigatii computerizate. "Sapte dintre cele 56 de chisturi aveau marimea unui pumn si erau localizate pe ficat, restul fiind in splina, langa rinichi, langa intestinul gros, in pancreas si in ovar. Probabil, a fost un chist hidatic hepatic care s-a rupt si s-a insamantat peste tot. Astfel de chisturi se dezvolta in ani, iar in cazul acestei paciente cred ca este vorba de cel putin sapte", a declarat pentru Rompres prof.dr. Eugen Tarcoveanu, seful Clinicii I Chirurgie. Acesta a explicat ca aceste chisturi au aparut din cauza unui parazit, cel mai probabil tenie, care se hraneste pe seama organului pe care il paraziteaza. Desi post operator pacienta se simte bine, ea a ramas cu doua chisturi mai mici deoarece au fost localizate in mijlocul splinei, respectiv, la nivelul unui rinichi. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.