In aceasta seara, Patinoarul artificial din Galati va gazdui gala de box profesionist "Stelele Ringului", in cadrul careia campionul NABA, Lucian Bute, isi va pune la bataie in fata americanului Donny McCrary centura cucerita in urma cu o luna. Ieri
In aceasta seara, Patinoarul artificial din Galati va gazdui gala de box profesionist "Stelele Ringului", in cadrul careia campionul NABA, Lucian Bute, isi va pune la bataie in fata americanului Donny McCrary centura cucerita in urma cu o luna. Ieri dupa-amiaza, pugilistul galatean, care are in cartea de vizita 11 victorii obtinute prin KO din tot atatea meciuri disputate la profesionism, a reusit sa treaca fara probleme de proba cantarului oficial, fiind mai greu cu 200 de grame decat adversarul sau. Primul a urcat pe cantar americanul Donny McCrary, cu o greutate de 75,700 kg, incadrandu-se astfel in limitele categoriei supermijlocie (maxim 76,200 kg). A urmat Bute, cu o greutate de 75,900 grame, fapt care l-a facut pe campionul NABA sa zambeasca: "Ii sunt deja superior!". De altfel, Bute a afisat o mina extrem de pozitiva, declarand dupa ce s-a fotografiat cu centura de campion: "Aici va ramane!". Nici pugilistul american nu s-a lasat mai prejos si a punctat: "Am venit la Galati sa ma bat cu adevarat si sa castig acest meci, care imi va aduce titlul de campion NABA la supermijlocie."
Conform organizatorilor, arbitrul intalnirii de 12 reprize va fi sud-africanul Stanley Cristodoulou, o cunostinta mai veche, care a oficiat in ring si la meciul dintre Leonard Doroftei si Raul Balbi.
"Sunt sigur ca va fi o gala de exceptie la Galati, fapt dovedit nu numai de meciul vedeta dintre Bute si McCrary, dar si de celelate trei meciuri cu pugilisti recunoscuti pentru valoarea lor", a declarat Cristodoulou, referindu-se la faptul ca in cadrul galei vor mai boxa alti doi romani de calibru, Ion Ionut si Adrian Diaconu, adversari fiind bulgarul Ivo Golakov si americanul Demetrius Jenkins. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.