Contrabanda cu bunuri de orice fel, metale pretioase si obiecte de patrimoniu, dar si braconajul piscicol i-au exasperat pe politistii de frontiera.
De la inceputul anului, cele mai multe nereguli s-au inregistrat in aceste domenii, iar amenz
Contrabanda cu bunuri de orice fel, metale pretioase si obiecte de patrimoniu, dar si braconajul piscicol i-au exasperat pe politistii de frontiera.
De la inceputul anului, cele mai multe nereguli s-au inregistrat in aceste domenii, iar amenzile aplicate au depasit 7 miliarde lei, in timp ce valoarea marfurilor depistate se ridica la aproximativ 296,2 miliarde lei.
Dintre acestea, cele ascunse si nedeclarate au avut o valoare de 134,6 miliarde lei. Cafea, tigari, produse alimentare, produse electronice si electrocasnice, confectii etc. sunt doar cateva dintre produsele pe care romanii incearca sa le introduca ilegal in tara.
De asemenea, se mentine la cote ridicate, in special la frontiera cu Serbia, traficul cu tigari provenite din magazinele duty-free, precum si cel practicat pe trenurile internationale venite din Republica Moldova. In aceeasi perioada, autoritatile au descoperit peste 4 kg. aur, 4.100 de dolari si 16.685 de euro nedeclarati si 76 obiecte de patrimoniu. Politistii de frontiera au intocmit dosare penale pe numele a 204 persoane care au fost invinuite de savarsirea infractiunilor de natura economico-financiara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.