Compania Nationala Posta Romana (CNPR) si-a retras contestatia in instanta privind legalitatea grevei generale de o zi organizate la inceputul acestei saptamani. Administratia considera greva ilegala, facand referire la articolul 58 din Legea 168/199
Compania Nationala Posta Romana (CNPR) si-a retras contestatia in instanta privind legalitatea grevei generale de o zi organizate la inceputul acestei saptamani. Administratia considera greva ilegala, facand referire la articolul 58 din Legea 168/1999, care prevede ca "nu pot constitui obiect al conflictelor de interese revendicarile salariatilor pentru a caror rezolvare este necesara adoptarea unei legi sau a altui act normativ". Sindicatele cerusera majorarea salariilor cu 16 la suta. Fondul de salarii a crescut in 2005 cu doar patru la suta fata de anul precedent, intrucat - printr-o hotarare de Guvern - compania fusese inclusa pe lista societatilor monitorizate.
In urma unor negocieri purtate in noaptea de luni spre marti, sindicatele si administratia au cazut de acord, printre altele, asupra majorarii salariilor cu trei la suta, iar greva a incetat.
Totodata, administratia a promis sindicalistilor ca isi va retrage actiunea in instanta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.