Chelsea a castigat ieri prima batalie din razboiul cu Mutu, dupa ce Tribunalul Premier League a decis ca gruparea patronata de miliardarul rus Roman Abramovici are dreptul de a cere despagubiri de la atacantul roman, dupa ce l-a concediat pe acesta p
Chelsea a castigat ieri prima batalie din razboiul cu Mutu, dupa ce Tribunalul Premier League a decis ca gruparea patronata de miliardarul rus Roman Abramovici are dreptul de a cere despagubiri de la atacantul roman, dupa ce l-a concediat pe acesta pentru faptul ca a consumat cocaina. "Tribunalul a decis ca fotbalistul a incalcat grav intelegerea cu Chelsea in momentul in care a consumat droguri. Clubul este indreptatit sa ceara o compensatie la comisia abilitata a FIFA", a declarat un oficial al Premier League. Primele audieri ale Tribunalului Premier League au avut loc pe 25 martie. Chelsea a sustinut ca Mutu a fost concediat in octombrie 2004 pentru "conduita grava", fotbalistul fiind depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping cerut de antrenorul Jose Mourinho. Federatia Engleza a decis in noiembrie 2004 ca Mutu sa plateasca o amenda de 20.000 de lire sterline, "Briliantul" primind si o suspendare de aproape sapte luni, ratificata la nivel mondial de FIFA.
Forul mondial a respins atunci cererea lui Chelsea ca Mutu sa nu poata fi legitimat la alt club, atacantul roman semnand insa in februarie 2005 un contract pentru cinci ani cu Juventus Torino. Tribunalul nu a hotarat insa ce suma poate cere Chelsea, acest lucru fiind de competenta FIFA. Londonezii vor face apel la forul mondial, unde vor cere opt milioane de lire sterline (aproape jumatate din cele 16,5 milioane de lire sterline platite Parmei in vara anului 2003) ca despagubire, opinia lui Chelsea fiind aceea ca Mutu a incalcat contractul atunci cand s-a drogat. FIFA poate hotari ca Mutu sa plateasca o despagubire (nu neaparat suma ceruta de Chelsea) dar, in acelasi timp, asa cum a procedat dupa concedierea jucatorului, poate decide ca "Briliantul" sa nu suporte nici o penalitate financiara. Daca Mutu va fi obligat sa plateasca o compensatie lui Chelsea, Juventus ar putea rezilia contractul cu atacantul roman. Torinezii l-au luat pe Mutu gratis si nu sunt dispusi sa preia o eventuala datorie a "Briliantului". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.