PSD a inceput, ieri, printr-un birou executiv si un Consiliu National seria sedintelor pentru alegerea noii conduceri si aprobarea modificarilor in statut. Ieri a fost ultima zi de depunere a candidaturilor la cele 14 functii de conducere. S-a putut
PSD a inceput, ieri, printr-un birou executiv si un Consiliu National seria sedintelor pentru alegerea noii conduceri si aprobarea modificarilor in statut. Ieri a fost ultima zi de depunere a candidaturilor la cele 14 functii de conducere. S-a putut observa o adevarata concurenta, inscriindu-se in competitie peste 50 de persoane. Pentru cei 11 vicepresedinti, dintre care 3 femei, obligatoriu, s-au inscris 37 de candidati. Functia de secretar general s-a dovedit a fi cea mai ravnita, inscriindu-se 5 psd-isti: Miron Mitrea, creditat cu cele mai mari sanse, Victor Ponta, Vasile Gherasim, Ecaterina Andronescu si, spre surpriza tuturor, Francisc Toba. Pentru presedintia executiva batalia se va doar intre doua persoane: Adrian Nastase si Sorin Oprescu.
Ion Iliescu va avea insa de infruntat, pentru a castiga sefia partidului, trei contracandidati: Mircea Geoana, serban Nicolae si Dorin Soare, un necunoscut primar dintr-o comuna din Dambovita. Trebuie spus ca la ora inchiderii editiei pentru aceste functii inca se faceau jocuri de culise.
Surse din PSD ne-au declarat ca marti a avut loc o sedinta la care Miron Mitrea a invitat 40 de lideri de organizatii, cerandu-le acestora ca la congresul de azi sa nu accepte formula Ion Iliescu - presedinte, Adrian Nastase - presedinte executiv, ci pe cea alternativa si reformatoare: Mircea Geoana - presedinte, Sorin Oprescu - nr. 2 in partid.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.