Compania britanica GW Pharmaceuticals a anuntat, ieri, la Londra, ca Sativex, primul medicament impotriva durerii pe baza de canabis din lume, a fost aprobat definitiv in Canada, transmite AFP, citata de Mediafax. GW, care s-a asociat cu compania ger
Compania britanica GW Pharmaceuticals a anuntat, ieri, la Londra, ca Sativex, primul medicament impotriva durerii pe baza de canabis din lume, a fost aprobat definitiv in Canada, transmite AFP, citata de Mediafax. GW, care s-a asociat cu compania germana Bayer pentru a comercializa Sativex, a obtinut inca de la sfarsitul anului trecut un "aviz de conformitate" de la agentia Santé Canada, prima etapa spre autorizarea lansarii pe piata a acestui medicament. Sativex va fi folosit la calmarea durerilor pacientilor bolnavi de scleroza in placi. "Suntem foarte fericiti ca Sativex a primit unda verde de la autoritatile canadiene. Acest eveniment marcheaza aprobarea pentru prima oara in lume a unui medicament derivat din canabis", a declarat dr. Geoffrey Guy, presedinte-director general al companiei britanice. Medicamentul numit THC/CBD, dupa cele doua componente principale, tetrahidrocanabiol si canabidiol, va fi distribuit pe piata canadiana inainte de inceputul acestei veri de catre Bayer. In jur de 500.000 de canadieni sufera de scleroza in placi, boala care in 80% dintre cazuri provoaca dureri foarte intense. GW Pharmaceuticals asteapta aprobarea medicamentului si de catre autoritatile britanice, dar procesul a suferit cateva amanari. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.