In dorinta de a cunoaste adevarul in asa-zisul caz Gabriela Szabo, in legatura cu ocuparea postului de director al Departamentului Relatii Internationale din cadrul FR de Atletism, ne-am adresat presedintelui Federatiei, Iolanda Balas Söter, care ne
In dorinta de a cunoaste adevarul in asa-zisul caz Gabriela Szabo, in legatura cu ocuparea postului de director al Departamentului Relatii Internationale din cadrul FR de Atletism, ne-am adresat presedintelui Federatiei, Iolanda Balas Söter, care ne-a furnizat o serie de amanunte interesante. Astfel, domnia sa ne-a precizat ca o parte din presa i-a rastalmacit declaratiile si a tinut sa ne spuna ca in conformitate cu art. 65 paragraful F, din Statutul Federatiei, presedintele FRA angajeaza si, dupa caz, demite angajatii, cu aprobarea Comitetului Executiv. In cazul Gabrielei Szabo, o fosta campioana olimpica din punct de vedere etic, i s-a spus sa faca o cerere si sa prezinte situatia in care se afla, prin desfacerea contractului de munca unde era angajata si sa ceara ajutorul Federatiei, prezentand actele necesare conform legii, pentru a candida la ocuparea postului de director al Departamentului Relatii Internationale al FRA ramas vacant. Acest lucru nu a insemnat ca Gabriela Szabo a fost si angajata. Consultand juristii, Iolanda Balas Söter a aflat ca numai in cazul cand exista mai multi candidati este necesara organizarea unui concurs. Pana acum nu au fost depuse mai multe cereri pentru ocuparea postului vacant. Doar Monica Iagar a intrebat in ce va consta acest concurs, dar ea este sportiva activa, membra a lotului olimpic, si are contract cu FRA, urmand sa-si rezolve situatia, daca ramane ca sportiva sau renunta. Conducerea FRA s-a adresat in scris ANS pentru a cunoaste pozitia forului de specialitate, in vederea organizarii unui concurs pentru ocuparea postului respectiv prin fixarea tematicii si a Comisiei de examinare. Deocamdata se asteapta inca raspunsul oficial. Referitor la incriminarile aduse de Maricica Puica, in legatura cu faptul ca la Federatie s-a instaurat o dictatura marginalizandu-i pe fostii sportivi, Iolanda Balas Söter a declarat: "Eu nu am folosit metode dictatoriale. Nu am dat afara pe nimeni, am atentionat doar persoanele care nu si-au facut datoria. de asemenea, nu am marginalizat pe nimeni. Mai mult am sprijinit o serie de fosti mari sportivi ca Doina Melinte, Rafira Fita, Ilie Floroiu, Sorin Matei, George Boroi sa faca parte din Biroul Federal. Eu nu doresc sa traiesc doar din trecut. Cand voi simti ca nu mai pot, ma voi retrage, dar nu inainte de a finaliza trei obiective: realizarea Complexului National la Baile Felix, terminarea modernizarii Stadionului Tineretului, pentru organizarea concursurilor de Grand Prix si construirea a doua stadioane pentru atletism cu pista sintetica in Moldova, obiective pentru care avem deja o parte din bani in bugetul FRA.
Recentul atac la persoana facut de un ziar de sport la adresa mea m-a afectat, dar nu m-a demoralizat".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.