Comisia de Buget, Finante si Banci a Senatului a adoptat raportul la Ordonanta de Urgenta 24/2005 privind modificarea Codului Fiscal a anuntat ieri presedintele Comisiei, Varujan Vosganian, la incheierea lucrarilor. Impozitarea cu 10 la suta a dobanz
Comisia de Buget, Finante si Banci a Senatului a adoptat raportul la Ordonanta de Urgenta 24/2005 privind modificarea Codului Fiscal a anuntat ieri presedintele Comisiei, Varujan Vosganian, la incheierea lucrarilor. Impozitarea cu 10 la suta a dobanzilor din depozitele bancare se va aplica numai pentru depozite la termen, constituite cu incepere de la data de 1 mai 2005. Referitor la titlurile de valoare Comisia de Buget Finante a introdus amendamentul potrivit caruia impozitarea de 10 la suta se face numai asupra castigurilor din transferurile titlurilor de valoare dobandite incepand cu 1 mai 2005. "Incepand cu 1 mai titlurile de valoare instrainate intr-o perioada mai mare de 365 de zile vor fi in continuare impozitate cu 1 la suta, asadar persoanele care detin depozite bancare sau titluri de valoare se vor supune prevederilor actualei legi si nu noii legi care va ridica impozitul de la 1 la suta la zece la suta", a explicat Vosganian. De asemenea, contul curent nu se va impozita, iar titlurile de valoare ce vor fi instrainate pe o perioada mai lunga de un an vor ramane cu o impozitare de 1 la suta. In ceea ce priveste veniturile realizate din transferul dreptului de proprietate asupra constructiilor, Vosganian a mentionat ca "aria de aplicare a acestor impozitari s-a redus la trei ani, atat pentru imobile cu destinatie de locuinta (cum era inainte de propunerea legislativa), dar si pentru alte imobile cu alte destinatii, precum spatiile comerciale". (R.A.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.