Secretarul Camerei Deputatilor, Titu Gheorghiof, a anuntat, ieri, ca Parlamentul il va valida, in perioada urmatoare, pe secretarul de stat din Ministerul Muncii Mihai Seitan in functia de presedinte al Consiliului Economic si Social (CES). Candidatu
Secretarul Camerei Deputatilor, Titu Gheorghiof, a anuntat, ieri, ca Parlamentul il va valida, in perioada urmatoare, pe secretarul de stat din Ministerul Muncii Mihai Seitan in functia de presedinte al Consiliului Economic si Social (CES). Candidatura lui Seitan a fost propusa de membrii CES si adoptata de trei patrimi din numarul total de membri.
Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere vor discuta in sedinta din 21 aprilie numirea in functie a lui Mihai Seitan, urmand ca plenul sa valideze candidatura sa. Functia de presedinte al CES a ramas vacanta dupa alegerile generale, o data cu inlocuirea celui care a ocupat-o, fostul secretar de stat in Ministerul Muncii, Ioan Giurescu.
CES este un organism tripartit, in care Guvernul, sindicatele si patronatele sunt reprezentate in mod egal (cate noua membri fiecare). CES are sarcina de a aviza proiectele de acte normative cu impact social sau economic, avizul fiind insa pur consultativ.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.