Johnson&Johnson ar putea face obiectul unei investigatii amanuntite din partea Comisiei Europene, in cazul ofertei inaintate pentru achizitionarea companiei Guidant Corp., transmite Reuters.
Dupa cum se stie, aceasta companie produce articole
Johnson&Johnson ar putea face obiectul unei investigatii amanuntite din partea Comisiei Europene, in cazul ofertei inaintate pentru achizitionarea companiei Guidant Corp., transmite Reuters.
Dupa cum se stie, aceasta companie produce articole pentru copii, aparatura ortopedica si alte produse pentru sanatate. Pana la sfarsitul saptamanii trecute, compania urma sa prezinte Comisiei Europene solutii referitoare la problemele legate de libera concurenta ce ar putea aparea ca urmare a preluarii Guidant Corp.
Comisia Europeana are dreptul sa intervina in aceasta afacere, intrucat ambele companii desfasoara ample activitati in UE. Purtatorul de cuvant al Johnson&Johnson a refuzat sa faca vreun comentariu, dar a mentionat ca firma pe care o reprezinta nu a primit nici o notificare din partea Comisiei si este de asteptat ca acordul de preluare a companiei Guidant sa fie finalizat in al treilea trimestru al anului. Daca se va materializa, achizitia va fi cea mai mare din sectorul de echipamente medicale si afacerea de cea mai mare anvergura realizata de Johnson&Johnson.
Acordul - in valoare de 25,4 miliarde de dolari, platiti in numerar si actiuni - ar putea conferi, intre altele, companiei Johnson&Johnson dreptul asupra dispozitivelor produse de Guidant pentru tratarea afectiunilor inimii. Compania se asteapta sa obtina vanzari masive de pe urma produselor Guidant, pentru a contracara scaderea din sectorul farmaceutic, care se va confrunta cu pierderea brevetelor pentru anumite articole.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.