Ministrul Finantelor, Ionut Popescu, este optimist in ceea ce priveste viitorul relatiilor dintre Romania si Fondul Monetar International, relateaza Radio Romania Actualitati.
Ionut Popescu a avut, luni, la Washington convorbiri cu primul adju
Ministrul Finantelor, Ionut Popescu, este optimist in ceea ce priveste viitorul relatiilor dintre Romania si Fondul Monetar International, relateaza Radio Romania Actualitati.
Ionut Popescu a avut, luni, la Washington convorbiri cu primul adjunct al directorului FMI, Anne Krueger, si cu directorul Departamentului pentru Europa al Fondului, Michael Deppler.
"Am gasit aceeasi disponibilitate si la cei din conducerea FMI de a avea un acord cu Romania, fiind siguri ca, dupa ce la inceputul lui iunie ar urma sa vina echipa de experti de la FMI la Bucuresti, vom reusi sa ajungem la aceasta intelegere si la revizuirea memorandumului.
Practic, ceea ce doreste FMI este si o dorinta a Romaniei: continuarea procesului de dezinflatie prin mentinerea unui deficit bugetar scazut si pastrarea echilibrelor macroeconomice", a declarat ministrul Finantelor.
El a adaugat ca in aceasta saptamana va avea loc, in Romania, o intalnire cu directorii executivi ai Fondului care vin sa vada la fata locului progresele.
"Eu cred ca, dupa aceasta vizita a directorilor executivi, cu atat mai mult vom putea discuta despre intelegerea la care vom ajunge, sper eu, in luna iunie, cu FMI", a spus ministrul.
Delegatia romana a plecat, joi, la Washington pentru a participa la Reuniunea de Primavara a FMI si a Bancii Mondiale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.