Pagube de sute de miliarde de lei. Localitati izolate si sateni care in cateva ore au pierdut agoniseala de-o viata.
Mii de hectare de teren arabil sub ape. Precipitatiile cazute in ultimele zile, in vestul tarii, au facut ravagii.
In
Pagube de sute de miliarde de lei. Localitati izolate si sateni care in cateva ore au pierdut agoniseala de-o viata.
Mii de hectare de teren arabil sub ape. Precipitatiile cazute in ultimele zile, in vestul tarii, au facut ravagii.
In judetul Timis, au fost inundate peste 800 de gospodarii si 3.000 de hectare de teren din 14 localitati. Raurile Bega, Timis si Barzava erau, ieri, ''la un pas'' de a depasi cotele de aparare. In localitatea Sculea, dupa ce un dig de pe raul Barzava a cedat in fata furiei apelor, aproape 100 de case si anexe au fost distruse, iar zeci de locuitori au fost evacuati.
Mai multe masini au fost luate de ape. In plina noapte pompierii si militarii i-au scos din podurile caselor pe locuitori si i-au ajutat sa incarce in remorci cateva bunuri ce au mai putut fi recuperate din incaperile pline cu apa si mal. Satenii au fost transportati la spitalul si Primaria din Gataia.
La putin timp, digul din localitatea Costei a fost distrus de apele raului Timis, fiind inundate mai multe hectare de teren agricol. Alte doua diguri de pe raul Bega au cedat ''sub presiunea apelor''. In localitatea Vucova, doua autobuze s-au rasturnat din cauza apei de pe sosea. Cei 25 de pasageri au scapat cu viata. Aeroportul International Timisoara a fost inchis, in noaptea de luni spre marti, dupa ce unul din punctele de transformare, care asigura alimentarea cu energie electrica a sistemului de balizaj luminos al pistei a fost inundat. Si in Timisoara au fost inundate mai multe case si subsoluri. Medicii din judetul Timis au spus ca sute de lucuitori din zonele afectate de inundatii ar trebui vaccinate antitifoidic si antihepatita A. Autoritatile locale au estimat ca pagubele se ridica la 100 de miliarde de lei.
Si in judetul Arad au fost inundate sute de case si hectare de teren agricol. Numai in municipiul Arad 150 de case au fost distruse partial.
Pe Valea Muresului, mai mult de 200 de gospodarii din comuna Barzava au fost inundate. Apele Muresului au distrus podete si au acoperit peste 1.500 de hectare de terenuri agricole.
In judetul Caras Severin, precipitatiile cazute in ultimele zile au afectat peste 700 de case si 6.700 de hectare de teren. In Resita, locuitorii nu mai pot bea apa de la robinet, aceasta nemaifiind potabila. Mai multi stalpi de alimentare cu energie electrica din Caransebes si Baile Herculane au fost rupti de ape.
In judetul Mures, circulatia feroviara a fost deviata, iar unele curse au fost anulate, din cauza unor lucrari de consolidare la terasamentul de cale ferata afectat de infiltratiile de apa. In aceasta saptamana trenul international Budapesta - Targu-Mures se anuleaza pe distanta dintre Cluj-Napoca si Targu-Mures, la fel si trenul international Targu-Mures - Budapesta.
In zona Siriu, circulatia pe DN 10 a fost blocata din cauza caderii unui bolovan de aproape 70 de tone. Traficul a fost deviat pe ruta Ploiesti. Stanca nu poate fi indepartata decat prin dinamitare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.