Alexei Kudrin, ministrul rus de Finante, a recunoscut, intr-un interviu acordat ziarului "Rossiiskaia Gazeta", ca Guvernul din care face parte a comis grave erori in domeniul economic, asumandu-si, in acest context, partea de raspundere ce-i revine.
Alexei Kudrin, ministrul rus de Finante, a recunoscut, intr-un interviu acordat ziarului "Rossiiskaia Gazeta", ca Guvernul din care face parte a comis grave erori in domeniul economic, asumandu-si, in acest context, partea de raspundere ce-i revine. "La ora actuala, a spus cu regret Kudrin, in politica economica a Rusiei au loc schimbari ce au ca efect mai degraba intarirea rolului statului, un recul al liberalizarii in numeroase sectoare si o slabire a politicii fiscale". Completand tabloul, Kudrin a relevat ca 2005 este al doilea an in care nu s-a inregistrat nici un fel de pas pe calea diminuarii inflatiei, desi acest lucru ar fi fost posibil. Acesta este, potrivit lui Kudrin, unul dintre "factorii esentiali care genereaza saracia si complica vizibilitatea economiei ruse".
Cu o crestere a preturilor de consum de 5,3% numai in primul trimestru al acestui an, releva Kudrin, Guvernul se indeparteaza tot mai mult de obiectivul pe care si l-a stabilit - limitarea inflatiei la 8,5% pe intregul an. Analistii moscoviti prognozeaza, in schimb, o inflatie de 10 si chiar 12%. Criticile formulate de Kudrin sunt apreciate de corespondentii occidentali la Moscova drept o noutate, dar el este cunoscut a fi unul dintre membrii aripii liberale a Guvernului rus, in comparatie cu adeptii unei politici mai protectioniste sau cu partizanii cresterii rolului statului in sectoarele strategice ale economiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.