Poetul Mircea Dinescu este "incompatibil" cu functia de membru al CNSAS deoarece ocupa si o alta functie publica, de moderator la Realitatea TV, a opinat ieri deputatul PPRM, Ilie Merce, acest fapt fiind, potrivit peremistului, contrar regulamentului
Poetul Mircea Dinescu este "incompatibil" cu functia de membru al CNSAS deoarece ocupa si o alta functie publica, de moderator la Realitatea TV, a opinat ieri deputatul PPRM, Ilie Merce, acest fapt fiind, potrivit peremistului, contrar regulamentului CNSAS. Mircea Dinescu a demontat acuzatiile lui Merce precizand ca nu isi face decat "meseria de artist" in conditiile in care nu ocupa nici o functie politica. In schimb, poetul a precizat ca Merce este incompatibil cu demnitatea de deputat deoarece a facut politie politica. Pe de alta parte, a adaugat Dinescu, peremistul este vinovat si de fals in acte publice deoarece a semnat pe proprie raspundere ca nu a facut parte din structurile Securitatii. "Merce a mintit deoarece a facut politie politica", a spus poetul. Concluzia artistului a fost categorica: Merce trebuie sa isi dea demisia din functia de deputat si, totodata, sa intre in puscarie pentru fals si uz de fals. "Merce este deputat, adica unul care conduce Romania, desi a facut politie politica si a haituit intelectualii romani timp de 30 de ani. Este necesar ca Merce sa isi dea demisia dintr-o functie pe care nu o onoreaza. Merce trebuie bagat la beci, si asta de urgenta", a declarat Mircea Dinescu. Reamintim ca in lucrarea "Mostenitorii Securitatii", istoricul Marius Oprea precizeaza ca Ilie Merce a facut parte din nomenclatura comunista si a ocupat functii de conducere in structurile fostei Securitati. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.