Opt comisari din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Harghita au fost audiati, ieri, de procurorii anticoruptie, in baza unui raport al Corpului de Control al MAI, potrivit caruia, acestia l-ar fi favorizat pe Csibi Istvan in schimbul obtineri
Opt comisari din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Harghita au fost audiati, ieri, de procurorii anticoruptie, in baza unui raport al Corpului de Control al MAI, potrivit caruia, acestia l-ar fi favorizat pe Csibi Istvan in schimbul obtinerii unor bunuri.
Astfel, prim-adjunctul Traian Chindea, fostul adjunct Ioan Chicea si Mircea Costrut (sef serviciu cabinet comandant IJP), precum si sefii de birou Sorin Catineanu (Investigare a fraudelor), Stefan Sandor (Birou auto), Gligore Sabau (Ordine publica) Stefan Cujba (Politie Rutiera) Ionel Simota (Investigatii criminale) au fost interpelati in legatura cu valorile mobile si imobile, in principal autoturisme de lux, luate drept mita pentru a proteja afacerile lui Csibi Istvan si a asigura protectia sa si a firmelor sale.
Tot ieri, procurorii Sectiei a II-a a PNA l-au audiat si pe Csibi Istvan, intr-un dosar in care este acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani in scopul obtinerii de foloase materiale necuvenite.
Magistratii au stabilit ca Istvan fabrica alcool medicinal pe care il valorifica, fara documente, prin intermediul unei farmacii apartinand holdingului Neptun, beneficiind, in baza unor acte fictive, de rambursari ilegale de TVA de aproximativ 70 de miliarde de lei.
Banii astfel obtinuti erau transportati in Ungaria de oamenii sai de incredere (in calupuri de cate 10 mii de euro) si folositi pentru imprumuturi pe care afaceristul le acorda societatilor la care era administrator.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.