Cea mai mare statuie din lume a lui Buda asezat, aflata la Leshan, in sud-vestul Chinei, este macinata de ploi acide, provocate de poluare, transmite AFP, citand editia de marti a cotidianului China Daily. Pete negre si cenusii au aparut pe sculptura
Cea mai mare statuie din lume a lui Buda asezat, aflata la Leshan, in sud-vestul Chinei, este macinata de ploi acide, provocate de poluare, transmite AFP, citand editia de marti a cotidianului China Daily. Pete negre si cenusii au aparut pe sculptura de piatra cu o inaltime de 71 de metri, veche de 1200 de ani si care a facut obiectul unei operatiuni de restaurare ce a costat 30 de milioane de dolari, in 2001. Buda de la Leshan face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Potrivit unui studiu recent al Academiei de Stiinte din China, ploile acide provoaca in medie pierderi de 1,4 miliarde de dolari pe an agriculturii in provincia Sichuan, unde se afla statuia. Politica de dezvoltare din vestul Chinei a condus la numeroase probleme de mediu la Sichuan, potrivit China Daily. Mai putin de 30% din apa uzata in provincie este tratata, iar calitatea aerului este inferioara normelor chineze in 19 orase din 24 unde s-au efectuat masuratori. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.