Un eveniment international care promoveaza implicarea tinerilor (cu precadere, a tinerilor specialisti) in cel mai spectaculos proces de extindere comunitara infaptuit in istoria omenirii (cel al dezvoltarii Uniunii Europene) va fi derulat in perioad
Un eveniment international care promoveaza implicarea tinerilor (cu precadere, a tinerilor specialisti) in cel mai spectaculos proces de extindere comunitara infaptuit in istoria omenirii (cel al dezvoltarii Uniunii Europene) va fi derulat in perioada 17-23 aprilie, in organizarea Asociatiei Studentilor Economisti din Romania (ASER).
Studentii economisti sunt sprijiniti de conducerea Academiei de Studii Economice, precum si de o prestigioasa galerie de vorbitori (guest-speakers), fiind invitati sa prezinte alocutiuni pe tema integrarii europene, numeroase personalitati ale spectrului politic si universitar - Mircea Geoana, fost ministru al Afacerilor Externe, Serban Mestecaneanu, manager KLS British Council, Ion Rosca, rector al Academiei de Studii Economice, Mona Musca, ministru al Culturii, s.a.
Ceremonia de deschidere a Forumului "Valori Nationale vs. Valori Europene" s-a consumat ieri, in Aula Magna a ASE, la masa prezidiului fiind prezenti Onno Simons (Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti), Larisa Lemnij (British Council), Richard Kovacs (Agentia Nationala pentru Tineret) si Florin Marin (ASER).
,,Scopul evenimentului este de incurajare a implicarii studentilor in procesul de tranzitie si integrare europeana, dar si de realizare a unei radiografii a procesului de extindere comunitara", ne-a declarat managerul de proiect Alina Radu.
Pe parcursul celor sapte zile de lucrari, in cadrul Forumului vor fi organizate inclusiv concursuri de lucrari pe teme de integrare comunitara, propuse de organizatori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.