Partida Dinamo Bucuresti - FC National, scor 4-0, din mansa a doua a semifinalelor Cupei Romaniei, nu se va rejuca, a anuntat ieri secretarul general al FRF, Adalbert Kassai. FRF a trimis o scrisoare oficiala catre FC National, raspunzand adresei clu
Partida Dinamo Bucuresti - FC National, scor 4-0, din mansa a doua a semifinalelor Cupei Romaniei, nu se va rejuca, a anuntat ieri secretarul general al FRF, Adalbert Kassai. FRF a trimis o scrisoare oficiala catre FC National, raspunzand adresei clubului "bancar", in care acesta solicita rejucarea partidei cu Dinamo. "In conformitate cu prevederile art. 67 (1), lit. c si d din Statutul FRF si art.14 (1), lit. e din Regulamentul disciplinar, anularea rezultatelor meciurilor si rejucarea acestora sunt prevazute ca sanctiuni ce pot fi aplicate membrilor afiliati in cazul in care acestia savarsesc abateri disciplinare. De asemenea, potrivit dispozitiilor cuprinse in Legile Jocului emise de IFAB, respectiv Legea 5/Decizia 3, deciziile arbitrului asupra faptelor legate de joc sunt definitive, intre faptele in legatura cu jocul fiind cuprins si rezultatul meciului. Fata de cele aratate mai sus, se constata ca rejucarea partidei Dinamo Bucuresti - FC National, disputata pe 13 aprilie, in cadrul semifinalelor Cupei Romaniei, nu este posibila din punct de vedere regulamentar", se arata in adresa semnata de secretarul general al FRF, Adalbert Kassai. FC Dinamo Bucuresti a dat publicitatii vineri, pe site-ul oficial, un comunicat prin care se declara dispus sa accepte o eventuala rejucare a meciului cu FC National, al carui rezultat a fost influentat de grave greseli de arbitraj, comise de centralul Ionica Serea si de asistentul Ispas Cojocaru. Oficialii dinamovisti au afirmat ulterior ca nu vor solicita FRF rejucarea meciului, ci doar vor accepta eventuala decizie a acestui for de redisputare a partidei. La meciul de miercurea trecuta, Serea a dictat doua penalty-uri in favoarea lui Dinamo si a eliminat doi jucatori ai lui FC National, McKain si Lita. Biroul CCA a decis retrogradarea pe termen nelimitat in Divizia C a lui Serea, cel putin pana la sfarsitul acestui campionat. Totodata, Serea va fi exclus in luna septembrie de pe lista FIFA si nu va mai fi delegat la nici o partida pe plan international. Cojocaru a fost retrogradat pe termen limitat in Divizia C si va fi retinut de la delegari internationale timp de un an.
Gino: "Ma asteptam!"
Presedintele lui FC National, Gino Iorgulescu, se astepta la acest deznodamant. "Am primit o informare oficiala de la federatie ca meciul nu se rejoaca. Ma asteptam. Dinamo a dat acel comunicat doar pe site si a ramas doar o chestie intre conducere si suporteri. Nimic oficial. Apoi, federatia imi raspunde ca nu exista litera de regulament pentru rejucare. Asta este. Ma astept acum sa-mi suspende si jucatorii eliminati, pe McKain si pe Lita, cate 2-3 etape, ca iar joc cu Dinamo, dar in campionat", a spus Iorgulescu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.