Postasii sunt in greva generala!... O stire obisnuita in multe tari occidentale, unde astfel de actiuni sindicale sunt familiare atat autoritatilor, cat si opiniei publice, dar mai putin obisnuita in Romania unde, in perioada 2000 - 2004, intr-un fel
Postasii sunt in greva generala!... O stire obisnuita in multe tari occidentale, unde astfel de actiuni sindicale sunt familiare atat autoritatilor, cat si opiniei publice, dar mai putin obisnuita in Romania unde, in perioada 2000 - 2004, intr-un fel sau altul, guvernarea a reusit sa evite asemenea evenimente.
Postasii sunt in greva generala!... injuraturi, nemultumire, condamnare. Toate la adresa postasilor, care au gasit aceasta cale pentru a-si face cunoscute revendicarile salariale. S-au inregistrat si accente isterice, cum ar fi spargerea geamurilor la oficiile postale. Ma gandesc la grevele din Vest. Am vazut greve in diferite ramuri peste tot: in Italia, in Germania, in Franta, poate mai ales in Franta (cunoscuta pentru forta sindicatelor). Am vazut oameni lasati in aeroporturi deoarece companiile aeriene intrasera in greva. Am vazut chiar tari paralizate zile intregi de greve generale. insa n-am auzit injuraturi. N-am vazut geamuri sparte. N-am auzit ca opinia publica sa-i condamne pe grevisti. De ce? Pentru ca acolo, in Occident, unde ne place sa ne uitam si unde nazuim sa ajungem, oamenii au invatat de mult lectia solidaritatii. Ei spun: "Suferim si noi, insa ii sprijinim pe cei care-si cer drepturile; maine am putea fi si noi in situatia lor...".
Postasii sunt in greva generala!... Ei cer o crestere de 16%, in conditiile in care Guvernul le-a oferit doar 4%, scuza fiind ca Posta e pe o lista de societati supravegheate convenita cu FMI. insa Posta inregistreaza profit an de an. Guvernantii si-au marit salariile cu aproape 30% si acum le arata postasilor buzunarele goale intoarse pe dos. Sa aruncam cu pietre in postasi sau sa incercam sa trecem putin peste greutatile noastre pentru a le intelege pe ale celorlalti? Solidaritatea este si ea, printre altele, o marca a unei societati bine inchegate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.