Cei 18 deputati si senatori descoperiti ca ar administra societati comerciale spun ca este vorba de o greseala. Ei afirma ca au demisionat, dar ca demisiile lor nu au fost operate. Majoritatea senatorilor si deputatilor "prinsi" de Mugur Ciuvica cons
Cei 18 deputati si senatori descoperiti ca ar administra societati comerciale spun ca este vorba de o greseala. Ei afirma ca au demisionat, dar ca demisiile lor nu au fost operate. Majoritatea senatorilor si deputatilor "prinsi" de Mugur Ciuvica considera ca este doar o confuzie sau si mai grav, o neoperare de catre Registrul Comertului a modificarilor cerute de senatori. Liberalul Alexandru Mortun spune ca nu este vina lui daca Registrul Comertului nu a operat modificarea. "Eu mi-am dat demisia inca din februarie. Demisia mea a fost inregistrata si la Senat. Nu ma aflu in nici un fel de incopatibilitate. Nu este treaba mea sa fac modificarile la Registrul Comertului", sustine senatorul.
Cam de aceeasi parere este si presedintele comisiei juridice din Senat, senatorul UDMR Peter Eckstein, care, mai mult, crede ca "vina" o poarta site-ul Registrului care nu a facut modificarea. La fel si purtatorul de cuvant al grupului PSD din Camera Deputatilor, Cristian Dumitrescu, care a prezentat ieri o copie a demisiei sale din Consiliul de Administratie al SC Contrasimex SA. El acuza Registrul Comertului ca nu a operat schimbarile de rigoare. Mugur Ciuvica in schimb este categoric: "da, datele le-am luat de pe site-ul Registrului Comertului, unde sunt actualizate periodic. Conform legii, daca modificarile nu au fost operate, acestea nu sunt opozabile tertilor si deci cei 18 sunt, deocamdata, in incompatibilitate. Daca unii si-au dat demisia "doar intre ei", nu este vina Registrului".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.