Stimulata de evolutia buna a sectorului energetic, productia industriala a Statelor Unite a progresat in luna martie cu 0,3 procente, in ciuda unei scaderi sensibile a productiei manufacturiere, relateaza France Presse. In balanta anuala, productia i
Stimulata de evolutia buna a sectorului energetic, productia industriala a Statelor Unite a progresat in luna martie cu 0,3 procente, in ciuda unei scaderi sensibile a productiei manufacturiere, relateaza France Presse. In balanta anuala, productia industriala a crescut si ea cu 3,9 la suta. Acest progres se datoreaza in special ameliorarii ratei de utilizare a capacitatilor industriale, in crestere cu 0,1 puncte la 79,4 la suta fata de luna februarie. Banca Centrala Americana precizeaza totodata ca aceasta rata ramane inferioara cu 1,6 puncte mediei de utilizare de 81 la suta, inregistrata intre 1972 si 2004. Productia sectorului energetic a crescut si ea in luna martie cu 3,6 procente, dupa o scadere de 1,1 la suta inregistrata in februarie, compensand astfel scaderea productiei manufacturiere (de -0,1 procente), datorata scaderii productiei de automobile cu 3,6 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.