Medicii de familie si specialistii vor avea posibilitatea ca, in cazuri exceptionale, sa prescrie aceluiasi pacient fie mai multe retete intr-o luna, fie o reteta care sa depaseasca plafoanele de un milion, respectiv trei milioane de lei. In unele si
Medicii de familie si specialistii vor avea posibilitatea ca, in cazuri exceptionale, sa prescrie aceluiasi pacient fie mai multe retete intr-o luna, fie o reteta care sa depaseasca plafoanele de un milion, respectiv trei milioane de lei. In unele situatii vor fi nevoiti sa ataseze la fisa pacientului acte doveditoare. HG 235/2005 privind aprobarea listelor cu compensate si gratuite a fost completata si modificata dupa ce s-au identificat unele situatii in care schema terapeutica prescrisa unor categorii de pacienti cu maladii cronice grave necesita cumularea a cel putin doua medicamente compensate, aflate pe liste separate.
Spre exemplu, conform legilor in vigoare, pentru medicamentele stupefiante se pot prescrie cantitati necesare pentru o perioada de 10 sau 15 zile. In aceste conditii, medicii vor avea voie sa prescrie lunar unui pacient doua sau trei retete pentru a-i asigura tratamentul necesar.
Totodata, in situatiile in care pacientul prezinta risc crescut de handicap major sau de pierdere a vietii, prescrierea retetelor care fac exceptie de la prevederile HG 235 se va face numai cu acordul scris al Ministerului Sanatatii sau al Agentiei Nationale de Transplant.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.