Vineri a fost infiintata Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a membrilor din Capitala ai Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB), se arata intr
Vineri a fost infiintata Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a membrilor din Capitala ai Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB), se arata intr-un comunicat al institutiei.
"Statutar convocata si constituita, Adunarea Generala, formata din reprezentanti ai societatilor comerciale bucurestene, a decis ca Departamentul Bucuresti din cadrul CCIRB sa dobandeasca personalitate juridica proprie, devenind Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB). Aceasta este o organizatie autonoma, neguvernamentala, destinata promovarii intereselor membrilor sai, dezvoltarii comertului, industriei si serviciilor in Municipiul Bucuresti. In plen, a fost adoptat Statutul CCIB si au fost confirmati, pentru perioada 15 aprilie 2005 - iunie 2006, membrii conducerii CCIB, respectiv ai Colegiului de Conducere, ai Birourilor Sectiunilor Industrie, Comert-Turism si Servicii, in conformitate cu rezultatele alegerilor pe Sectiuni din iunie 2002, aprobate in Adunarea Generala a CCIRB pentru componenta Camera Bucuresti", precizeaza CCIRB.
Astfel, presedinte al CCIB a fost ales Stefan D. Popa, presedintele Sectiunii Servicii, iar in functiile de vicepresedinti au fost confirmati Constantin Rasnoveanu, presedintele Sectiunii Comert-Turism, si Nicolae Vasile, presedintele Sectiunii Industrie.
Adunarea Generala a membrilor CCIB a aprobat si functionarea, in cadrul Camerei, a unui grup de lucru permanent pe probleme de Strategie, Parteneriat, Etica si Mediere, al carui presedinte, numit de Colegiul de Conducere al CCIB pe o perioada determinata, va indeplini, de drept, si functia de vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti. Participantii la Adunarea Generala a CCIB au subliniat ca prin constituirea CCIB, continuatoarea de fapt si de drept a Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, infiintata in 1868, se asigura perfectionarea si dezvoltarea activitatilor desfasurate de CCIRB, incepand din 1990, in beneficiul comunitatii de afaceri bucurestene. Membrii CCIB au tinut, de asemenea, sa mentioneze ca isi mentin pozitia de a contesta HG nr. 95/2005 in intregul sau si, ca atare, Colegiul de Conducere al CCIB se va adresa Guvernului Romaniei cu solicitarea de a se recunoaste in mod expres personalitatea juridica a CCIB prin completarea HG nr. 799/1990.
In acest context, reamintim ca HG nr. 95/2005 a fost atacata in contencios administrativ de catre CCIRB, iar actiunea in Justitie isi urmeaza cursul.
"Constituirea Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti ca entitate autonoma, neguvernamentala si cu personalitate juridica este statutara si legala, tocmai pentru ca este rezultatul expresiei vointei comerciantilor bucuresteni, si nu a vreunei initiative lipsite de legitimitate", precizeaza CCIRB.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.