Postasii au anuntat ca intra in greva generala, incepand cu miezul noptii trecute. Suparati ca au salarii foarte mici, sindicalistii s-au decis sa intrerupa total activitatea pentru 10 zile. Postasii cer o crestere a salariilor cu 16%, in conditiile
Postasii au anuntat ca intra in greva generala, incepand cu miezul noptii trecute. Suparati ca au salarii foarte mici, sindicalistii s-au decis sa intrerupa total activitatea pentru 10 zile. Postasii cer o crestere a salariilor cu 16%, in conditiile in care compania a oferit doar patru la suta. Potrivit sindicatelor, Posta are suficienti bani pentru cresterea de 16%. "Posta are profit si nu ar mai trebui sa fie pe lista de monitorizare a FMI. Guvernul trebuie sa o excluda de pe acea lista, pentru a se putea face majorari salariale", ne-a declarat Matei Bratianu, secretar general BNS. 35.000 de angajati are Posta, iar salariul mediu brut e 4,8 milioane lei. Greva postasilor are multe urmari in plan social si economic. Nu vor mai circula documente intre firme, banci. Unele institutii nu vor mai incasa facturi de plata pentru servicii, nu vor mai fi livrate pensiile, ajutoarele de somaj, alocatiile si ajutoarele pentru persoanele cu dizabilitati. in plus, cei cu abonamente la ziare nu-si vor mai gasi publicatiile in cutiile postale.
Conducerea societatii Posta Romana a anuntat ca va cere, astazi, in instanta suspendarea grevei generale. Motivatia este ca efectele actiunii sunt prea mari in plan social si economic, iar revendicarea salariala poate fi rezolvata numai prin anularea actului normativ prin care Posta este inclusa pe lista societatilor monitorizate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.