Afacerile sirianului Omar Hayssam au fost luate la bani marunti de autoritatile de la Bucuresti, care au descoperit astfel ca in spatele unor firme-paravan arabul a pus bazele unei retele internationale de crima organizata, prin care s-au spalat zeci

Afacerile sirianului Omar Hayssam au fost luate la bani marunti de autoritatile de la Bucuresti, care au descoperit astfel ca in spatele unor firme-paravan arabul a pus bazele unei retele internationale de crima organizata, prin care s-au spalat zeci de milioane de dolari. Omar sustine azi ca el nu apare ca actionar in firmele cercetate de Parchet si ca nu a semnat acte care sa-l faca raspunzator din punct de vedere penal. intr-adevar, el s-a pus "la umbra", folosindu-se de intermediari, cetateni romani sau arabi, care semnau acte la ordinul lui ori purtau - cu alti parteneri de afaceri - negocieri dirijate de sirian. "Libertatea" a aflat in exclusivitate marturiile-surpriza pe care complicii lui Omar le-au facut in instanta, in sedinta cu usile inchise in care li s-au emis mandate de arestare preventiva.
Gheorghe Iosif, despre care Parchetul arata ca a fost vicepresedintele Consiliului de Administratie la "Foresta" Nehoiu, a povestit ca el a fost angajat de Omar prin mica publicitate si ca n-a miscat nici un deget fara acordul lui Hayssam. Mai mult, un alt co-inculpat, Raja El Assal, a declarat ca a fost chemat in Romania de Hayssam care i-a propus sa lucreze pentru el. intr-o perioada in care era somer, El Assal a crezut ca l-a prins pe Allah de picior, asa ca a ajuns la Bucuresti si a acceptat sa semneze acte redactate exclusiv in limba romana, pe care el sustine ca n-o cunoaste nici astazi. Iata asadar cum incerca Hayssam sa-si mascheze infractiunile.



Cumnatul sirianului are in cont 1.000.000 de euro

Omar a ajuns astfel unul dintre cei mai bogati romani. Din afacerile necurate ale lui s-au hranit insa si membrii familiei. Magistratii au descoperit ca pe numele cumnatului lui, Mihai Nasture (acuzat si el in dosarul "Foresta"), este deschis un cont bancar in care se afla o suma uriasa: aproape 1.000.000 de euro. Pe acest cont a fost pus deja sechestru asiguratoriu. Altfel, Curtea de Apel va lua in discutie azi recursul pe care Omar Hayssam l-a facut impotriva celui de-al doilea mandat de arestare emis pe numele lui.

Hayssam a semnat fara licitatie si cu Basescu

O noua fila din dosarul stufos al omului de afaceri Omar Hayssam (foto) a fost deschisa, ieri. Purtatorul de cuvant al organizatiei PSD Bucuresti, Octavian Petrovici, a afirmat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca Omar Hayssam a semnat, in anul 2004, un contract fara licitatie cu fostul primar general al Capitalei Traian Basescu. Potrivit lui Petrovici, contractul a fost semnat si parafat in trimestrul al II-lea al anului 2004, cand Primaria Municipiului Bucuresti a achizitionat de la Rio Bucovina apa minerala si apa plata.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.