Ministerul Economiei si Comertului (MEC) intentioneaza sa vanda in acest an 10 la suta din actiunile Romgaz, urmand sa aleaga intre varianta transferului catre investitori financiari sau listarea la Bursa de Valori Bucuresti, a declarat, vineri, mini
Ministerul Economiei si Comertului (MEC) intentioneaza sa vanda in acest an 10 la suta din actiunile Romgaz, urmand sa aleaga intre varianta transferului catre investitori financiari sau listarea la Bursa de Valori Bucuresti, a declarat, vineri, ministrul de resort, Codrut Seres.
El a participat la conferinta "Sectorul gazelor naturale in contextul integrarii in piata europeana", organizata la Palatul Parlamentului.
Ministrul a mai precizat ca privatizarea societatilor de distributie Distrigaz Sud si Distrigaz Nord ar putea fi finalizata la sfarsitul acestei luni.
Producatorul de gaze naturale a fost inclus pe lista firmelor din subordinea MEC la care se va aloca o cota de pana la cinci la suta din capitalul social pentru despagubirea proprietarilor deposedati abuziv de regimul comunist.
Conform unui program al MEC de privatizare a unor importante societati din sectorul energetic, lansat de guvernarea anterioara, un alt pachet din actiunile Romgaz ar urma sa faca obiectul listarii la Bursa de Valori Bucuresti.
Romgaz este una dintre cele mai mari companii din portofoliul MEC, a carei cifra de afaceri este estimata in acest an la 23.265 miliarde de lei (circa 648 milioane de euro).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.