O data cu iesirea din lunga negura a tranzitiei, dupa cum ne informa chiar premierul Tariceanu, se pare ca e nevoie ca cei mai multi dintre romani sa-si mai faca o gaura la curea.Anuntata greva a postasilor ar putea fi prima dintr-o serie de miscari
O data cu iesirea din lunga negura a tranzitiei, dupa cum ne informa chiar premierul Tariceanu, se pare ca e nevoie ca cei mai multi dintre romani sa-si mai faca o gaura la curea.Anuntata greva a postasilor ar putea fi prima dintr-o serie de miscari sindicale de amploare. Postasii, ca si alte milioane de romani beneficiari ai unor salarii mici, nu prea au simtit in buzunare efectele relaxarii fiscale initiate la inceputul anului. insa ei simt, si e doar inceputul, efectele nenumaratelor scumpiri generate de cresterea accizelor, prin care se incearca cu disperare mentinerea pe linia de plutire a bugetului. in plus, pe langa portofelul subtire - si nu din cauza leului greu - cred ca mult mai dureroasa este dezamagirea ca sloganul "Sa traiti bine" devine pentru multi "Sa strangeti cureaua bine!". in aceste conditii ma tem ca grevele, care au lipsit in ultimii ani, nu datorita meritelor PSD, ci abilitatii parsive a acestuia de a transforma liderii de sindicat in prosperi politicieni, vor reveni cu destul de mare amploare. Iar guvernul Tariceanu va fi nevoit sa faca multe concesii salariale pentru a nu periclita procesul de aderare prin imagine de tara cu tulburari sociale. Iar concesiile vor atrage, mai devreme sau mai tarziu, alte taxe si impozite pe capul tuturor.
si atunci, consecvent politicii incepute, guvernul va apela la aceleasi solutii - si ma gandesc la zecile de mii de batrani bolnavi care nu pot manifesta cand fac cale intoarsa de la usile farmaciilor pentru ca medicamentele care-i tin in viata sunt taiate de pe lista compensatelor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.