Italianul Roberto Vittori, rusul Serghei Krikalev si americanul John Phillips au decolat cu bine, ieri, de pe Cosmodromul Baikonur din Kazahstan, la bordul unei navete Soyuz, cu destinatia ISS. Naveta a fost plasata pe orbita cu succes dupa cateva mi
Italianul Roberto Vittori, rusul Serghei Krikalev si americanul John Phillips au decolat cu bine, ieri, de pe Cosmodromul Baikonur din Kazahstan, la bordul unei navete Soyuz, cu destinatia ISS. Naveta a fost plasata pe orbita cu succes dupa cateva minute, au anuntat responsabilii cosmodromului, adaugand ca cei trei membri ai echipajului sunt in stare buna.
Agentia Spatiala Rusa (Roskosmos) si cea Europeana (ESA) colaboreaza la mai multe proiecte, unul referindu-se la prezenta astronautilor europeni pe ISS. Italianul Roberto Vittori va realiza, in timpul misiunii sale de zece zile pe ISS, 22 de experimente de fiziologie umana, biologie, tehnologie spatiala si educatie. Unul dintre experimente intentioneaza sa verifice ipoteza cercetatorilor rusi privind o eventuala legatura intre undele electromagnetice de pe suprafata Pamantului si cutremure.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.