Piata publicatiilor culturale s-a imbogatit ieri, odata cu lansarea revistei "Polemica", care se adreseaza in primul rand elitei, pentru ca, dupa cum spun autorii, aceasta este cea mai in masura sa influenteze societatea, dar si lumii universitare. E
Piata publicatiilor culturale s-a imbogatit ieri, odata cu lansarea revistei "Polemica", care se adreseaza in primul rand elitei, pentru ca, dupa cum spun autorii, aceasta este cea mai in masura sa influenteze societatea, dar si lumii universitare. Editorul revistei este Liga pentru Identitate Nationala, organizatie infiintata in urma cu trei ani din convingerea ca, inainte de a face pasul spre UE, romanii trebuie sa aiba constiinta sinelui, a precizat Paul Ghitiu, presedintele Ligii si directorul "Polemicii". Prezent la lansare, Gunther Dill, directorul fundatiei Konrad Adenauer-Romania, a remarcat aspectul vizionar al revistei, care priveste spre viitor. Dill a amintit definitia filosofiei dupa Hegel, "redarea timpului si epocii prin ganduri", aratand ca "Polemica" ar putea prelua acest rol pentru a deveni o imagine vie a contemporaneitatii. Ministrul Culturii, Mona Musca, a salutat aparitia revistei, avertizand insa redactia asupra a doua riscuri: polemizarea de dragul polemizarii si caderea in pesimism. Mona Musca si-a amintit de lansarea volumului "Polemicilor cordiale" al lui Octavian Paler, exprimandu-si speranta ca noua revista va merge pe drumul deschis de scriitor, acela al polemicilor veritabile, pe argumente si idei. Prea Fericitul Parinte Teoctist, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a binecuvantat redactia "Polemica", mesajul sau fiind transmis de parintele Constantin Stoica. "Este o revista de care avem cu totii nevoie, de confruntari ideatice, care provoaca la meditatii", a conchis consilierul patriarhal. (Ioana RADUS)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.