Parlamentul francez a adoptat, ieri, un proiect de lege care instituie dreptul cetatenilor de "a fi lasati sa moara", fara a legaliza insa eutanasia. Proiectul stipuleaza ca tratamentele medicale nu trebuie continuate "cu o incapatanare irationala",
Parlamentul francez a adoptat, ieri, un proiect de lege care instituie dreptul cetatenilor de "a fi lasati sa moara", fara a legaliza insa eutanasia. Proiectul stipuleaza ca tratamentele medicale nu trebuie continuate "cu o incapatanare irationala", iar o persoana bolnava aflata intr-o faza terminala va avea posibilitatea de a "limita sau intrerupe definitiv tratamentul". Legea permite administrarea medicamentelor impotriva durerii, chiar daca ele ar accelera decesul. Proiectul de lege a fost elaborat in urma decesului lui Vincent Humbert, in septembrie 2003.
Intrat in coma dupa o injectie cu barbiturice facuta de mama sa, care dorea sa il ajute sa moara, tanarul tetraplegic a decedat la doua zile dupa internarea in Sectia de reanimare a centrului de la Berck-sur-Mer (nord). Dezbaterile in Parlamentul francez au fost reluate luna trecuta, dupa decesul americancei Terri Schiavo, aflata de 15 ani in coma. Femeia a murit dupa ce Justitia a decis intreruperea alimentarii artificiale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.