Parul are o viata mai lunga daca este ingrijit si, in acelasi timp, ferit de factorii care il pot ''distruge''. Noxele aflate in aer ii ataca rezistenta si ii ''ingreuneaza'' cresterea. Permanentul si vopsirea parului trebuie facute cu mare atentie,

Parul are o viata mai lunga daca este ingrijit si, in acelasi timp, ferit de factorii care il pot ''distruge''. Noxele aflate in aer ii ataca rezistenta si ii ''ingreuneaza'' cresterea. Permanentul si vopsirea parului trebuie facute cu mare atentie, si pe cat posibil la coafor. Inainte de a va aplica vopseaua pe par este bine sa vedeti termenul de valabilitate si sa cititi indicatiile de pe cutie.
Pe de alta parte, pentru a avea un par ingrijit este bine sa-l pieptanati dimineata si seara. Este indicat sa folositi o perie nu foarte moale, confectionata din par natural. Fiecare membru al familiei trebuie sa aiba pieptenele sau. In momentul in care va pieptanati, capul se apleaca in fata si firele de par se perie de la radacina spre varf. In cazul in care aveti parul gras, la spalare trebuie sa folositi un sampon pentru par normal. Daca veti utiliza un sampon pentru parul gras, acesta va degresa firele prea mult, iar parul se va ''ingrasa'' foarte repede. Parul, chiar daca este normal sau gras, trebuie spalat cu putin sampon pentru a se clati cat mai bine.
Daca preferati sa va spalati cu sapun de casa, acesta trebuie aplicat pe par, dupa care masati la radacina. Atentie, insa! La clatire, sapunul de casa este mai greu de indepartat de pe par decat samponul. Pe de alta parte, sapunul de casa ramas pe firele de par duce la caderea acestora.
Dupa spalarea fie cu sampon, fie cu sapun de casa este bine sa folositi balsam care are rolul de a proteja parul.
Totodata, trebuie sa aveti grija cand uscati parul. Aerul fierbinte al foehnului ataca varfurile firelor de par. Daca aveti parul lung este bine ca la fiecare sase saptamani sa tundeti varfurile.

Stiati ca...

- In cel mult patru zile, firul de par creste un milimetru?
- Un fir de par are o ''viata'' de maximum patru ani?
- Nevralgiile si bolile infectioase pot determina incaruntirea parului?
- Fierul, sulful si iodul sunt elemente esentiale pentru un par sanatos?


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.