FC Dinamo a anuntat ieri, pe site-ul oficial, prin intermediul unui comunicat de presa, ca este gata sa accepte rejucarea partidei cu FC National, din mansa a doua a semifinalelor Cupei Romaniei. "Suntem si noi marcati de comentariile declansate in u
FC Dinamo a anuntat ieri, pe site-ul oficial, prin intermediul unui comunicat de presa, ca este gata sa accepte rejucarea partidei cu FC National, din mansa a doua a semifinalelor Cupei Romaniei. "Suntem si noi marcati de comentariile declansate in urma partidei din semifinalele Cupei Romaniei, cu FC National. Se poate interpreta, pe buna dreptate, ca au fost greseli de arbitraj. Gravitatea lor poate fi constatata doar de Comisia Centrala a Arbitrilor, abilitata in acest sens, care s-a si pronuntat. Credem, totusi, ca asocierea unei eventuale intentii de a frauda rezultatul, din partea noastra, este neverosimila. Si ea aduce, prin subiectivismul declansat, prejudicii de evitat pentru credibilitatea fotbalului de la noi. De aceea, nici nu dorim sa punem in discutie dinamica fazelor incriminate. Ele ar putea avea si o alta judecare daca s-ar elimina furia pripita, emotionala, subiectiva. Astfel, suntem dispusi sa acceptam si o eventuala rejucare a partidei, chiar daca aceasta calificare venita dupa jocul superior al echipei noastre nu poate fi pusa la indoiala. Precedent creat si acceptat, rar ce-i drept, si in alte tari europene", se mentioneaza in comunicatul semnat "FC Dinamo Bucuresti". Miercuri seara, in "Groapa", Dinamo s-a impus cu 4-0 (0-0), insa a beneficiat de sprijinul total al centralului Ionica Serea si al asistentului Ispas Cojocaru. Marile greseli de arbitraj au fost eliminarea lui McKain, la 0-0 (faza din care s-a deschis scorul) si acordarea a doua penalty-uri pentru Dinamo (la 1-0 si la 2-0, ambele transformate). CCA a anuntat ca Serea va fi exclus in septembrie de pe lista FIFA, ca nu va mai arbitra meciuri internationale pana la finalul anului si ca a fost retrogradat pe termen nelimitat (cel putin pana la finalul acestui campionat) la Divizia C. De asemenea, Cojocaru nu va mai oficia in strainatate pana la finalul anului, fiind si el trimis la Divizia C pe termen nelimitat.
"Bancarii" cer oficial rejucarea
Conform pozitiei FRF, unul dintre cele doua cluburi ar trebui sa faca o cerere oficiala pentru luarea in discutie a cazului. Pana aseara, Dinamo s-a rezumat doar la a spune ca ar accepta rejucarea meciului, insa nu a cerut oficial acest lucru. De partea cealalta, FC National este de acord cu rejucarea si va inainta o cerere la FRF. "Astazi este vineri si nu mai este nimeni la federatie. Dar luni vom face aceasta cerere si apoi vom astepta raspunsul", a declarat Vicentiu Iorgulescu, directorul sportiv al gruparii din Cotroceni.
Propunerea a venit de la suporteri
Reactia sefilor lui Dinamo a venit la cateva ore dupa ce fanii au lansat aceasta propunere pe site-ul lor oficial, dupa ce contestasera vehement victoria de miercuri. "Daca va pasa cat de cat de imaginea clubului nostru (...). Daca vreti sa demonstrati tuturor ca a fost numai o greseala de arbitraj si nu altceva (...). Daca vreti sa revenim in numar mare pe stadion (...). Daca aveti incredere in valoarea echipei noastre (...). Daca vreti cu adevarat sa creati o echipa puternica la Dinamo (...). Daca vreti cu adevarat sa accedem in fazele superioare ale cupelor europene, cereti rejucarea meciului cu FC National din semifinalele Cupei Romaniei. (...) Nu acceptati sa mergem mai departe cu povara suspiciunilor unei calificari obtinute prin mijloace necinstite. (...) aparent riscati bani, in fapt veti castiga mult mai multi si o data cu ei si respectul lumii intregi. Acesta e momentul in care puteti demonstra tuturor ca Dinamo nu are nici o legatura cu blaturile si aranjamentele. (...) Daca veti face acest gest riscati sa pierdeti un meci, dar fiti convinsi ca veti castiga respectul tuturor si un numar mare de suporteri pentru echipa noastra. (...) Daca nu veti face acest gest asupra rezultatelor ulterioare va pluti indoiala ca au fost obtinute pe cai necinstite. Ne-am saturat sa fim suspectati mereu, demonstrati-le tuturor ca nu e adevarat", se spune pe site-ul oficial al suporterilor dinamovisti. De asemenea, pe forum exista si o intrebare referitoare la aceasta dorinta, pana ieri doar doi fani fiind de parere ca meciul nu trebuie sa se rejoace. "Stiti cumva daca Borcea si Netoiu intra pe forum?", s-au intrebat ironic fanii lui Dinamo. Ieri dupa-amiaza, dupa remiterea comunicatului de catre FC Dinamo, suporterii au salutat aceasta decizie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.