Exista un loc in Bucuresti unde Dan Chisu se simte in largul lui, departe de ochii lumii mondene. In restaurantul sau, Dan Chisu nu mai este regizor, director de festival de film sau burlac celebru vanat de femei nu mai putin celebre.
Intr-un
Exista un loc in Bucuresti unde Dan Chisu se simte in largul lui, departe de ochii lumii mondene. In restaurantul sau, Dan Chisu nu mai este regizor, director de festival de film sau burlac celebru vanat de femei nu mai putin celebre.
Intr-un decor realizat la ''limita kitsch-ului'', fara o continuitate in material, unde cuprul sta alaturi de sticla, de lemn, unde mancarea fie ca-ti place sau nu iti ramane in memorie, Dan Chisu este sef de carciuma. Nu se supara cand aude ca-l numeste cineva asa pentru ca 80% dintre cei care pasesc pragul "casei" lui Chisu nu il cunosc si nu stiu care este rolul sau in peisajul bucurestean. "La un moment dat a venit ambasadorul Angliei, pentru ca i s-a facut recomandarea sa vina martea, in ziua cand eu gatesc. Dupa 4-5 mese a venit insotit de atasatul cultural care a fost foarte surprins sa vada ca celebrul sef despre care vorbeste ambasadorul este Dan Chisu. I-am explicat ambasadorului ca nu sunt bucatar si a venit sa-si ceara scuze."
Nu e un loc ca oricare altul. Liviu Mihaiu livreaza ziarul, Dan Chisu isi pune sort si iti gateste, ba chiar iti si explica ce mananci pentru ca este un loc in care mancarea este inventata, adusa din toate colturile lumii si pusa laolalta. "Eu servesc in acest restaurant, iar martea gatesc. Vad ca unele persoane sunt foarte uimite ca ma vad servind. Insa, pana la urma, e vorba de afacerea mea si nu mi-e jena sa stau de vorba cu oamenii sa le explic de ce am gatit felul respectiv si nu mi-e jena sa debarasez mese. E dreptul clientului sa ma cheme sa ma intrebe ce am gatit pentru ca o face pe banii lui si e dreptul lui."
Celebrul burlac "se baga", asa cum ii place lui sa spuna, in lucrurile la care se pricepe, stie despre ce vorbeste si are pareri in care crede sau pe care le exprima bine. Drept urmare, pe langa rubrica culinara pe care o realizeaza cu abnegatie pentru o publicatie, au sosit propuneri si din partea unor televiziuni precum Romania 1, Realitatea TV si Antena 1. Dan Chisu promite ca va realiza in acest an un info cultural culinar, un altfel de cooking-show.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.