Este un caine de paza cu talie medie originar din Germania.
- culoare: maro-roscat sau tigrat
- greutate: M: 27-32 kg, F: 24-29 kg
- inaltime: M: 56-63 cm, F: 53-61 cm
In zilele noastre, este intrebuintat drept caine de co
Este un caine de paza cu talie medie originar din Germania.
- culoare: maro-roscat sau tigrat
- greutate: M: 27-32 kg, F: 24-29 kg
- inaltime: M: 56-63 cm, F: 53-61 cm
In zilele noastre, este intrebuintat drept caine de companie, de paza si aparare, caine politist, insotitor pentru nevazatori si salvator al persoanelor ingropate sub avalanse sau daramaturi.
Este un caine vesel, curios si plin de energie. Desi este foarte inteligent si invata foarte repede, poate fi si foarte incapatanat. S-ar putea spune ca acest caine refuza sa faca ce i se cere daca nu intelege motivul pentru care trebuie sa faca acel lucru. Boxerul se incadreaza bine in viata de familie, chiar foarte usor la viata in apartament, dar sufera din cauza singuratatii, devenind nefericit si pierzandu-si chiar si calitatile native. Este bland si se intelege foarte bine cu copiii, fiind extrem de jucaus. Mai mult decat alte rase, boxerii au nevoie de un stapan dominant. Blana nu necesita nici o ingrijire speciala, insa fiind atat de scurta, Boxerul este friguros.
Traieste in medie 11-14 ani. Dupa varsta de 8 ani ei sunt mult mai predispusi sa faca tumori decat majoritatea altor rase. Mai sunt predispusi si la alergii, epilepsie, probleme cu inima si soldurile. Boxerii albi risca sa-si piarda auzul. Majoritatea Boxerilor are tendinta sa sforaie. Chiar daca puiul de Boxer este timid, acesta poate deveni agresiv la maturitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.