Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania (AFDP) protesteaza fata de suspendarea din programul televiziunii publice a serialului "Memorialul durerii" si inlocuirea acestuia cu "emisiuni de factura indoielnica". Intr-un comunicat de presa difuz
Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania (AFDP) protesteaza fata de suspendarea din programul televiziunii publice a serialului "Memorialul durerii" si inlocuirea acestuia cu "emisiuni de factura indoielnica". Intr-un comunicat de presa difuzat ieri, presedintele Asociatiei, Constantin Ticu Dumitrescu noteaza: "AFDPR a luat act cu revolta de suspendarea fara explicatii a unei emisiuni dedicate istoriei rezistentei romanesti si a biografiei opozantilor care au infruntat comunismul. Este vorba de "Memorialul durerii" - seria noua "Opozanti, dizidenti, contestatari", realizat de distinsa doamna Lucia Hossu. De aceea, noi condamnam masura dictata de dl. Nicolau, ce se inscrie intr-o actiune mai ampla, prin care se urmareste ascunderea adevarului despre crimele si faradelegile comunismului, cum si a celor care s-au opus tiraniei comuniste. In schimb, presedintele TVR, ca si altii de altfel, inlocuiesc acest program atat de vital pentru democratie, cu emisiuni de factura indoielnica. Iata o procedura care este nedemna de misiunea postului national TV". Subliniind, in documentul remis publicitatii, importanta asigurarii libertatii si independentei posturilor nationale de radio si televiziune, "AFDPR cere tuturor asociatiilor civice sa vegheze ca ambele servicii publice sa se supuna controlului institutiei parlamentare, singura suverana". "Cerem Parlamentului Romaniei sa sustina audierile si cercetarile pe care Comisia parlamentara de ancheta le intreprinde asupra SRTV si SRR", mai precizeaza Asociatia, in comunicat. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.