Comitetul pentru buget al Parlamentului ungar a aprobat o propunere de reducere a listei activelor de stat care urmeaza sa fie vandute, astfel incat unele firme mari, cum ar fi compania furnizoare de electricitate MVM, vor ramane in proprietatea stat
Comitetul pentru buget al Parlamentului ungar a aprobat o propunere de reducere a listei activelor de stat care urmeaza sa fie vandute, astfel incat unele firme mari, cum ar fi compania furnizoare de electricitate MVM, vor ramane in proprietatea statului, informeaza Reuters. Propunerea, facuta de parlamentarii Partidului Socialist, aflat la guvernare, demonstreaza scaderea interesului clasei politice pentru programul de privatizare, inaintea alegerilor din 2006. Partidul de opozitie de centru-dreapta, FIDESZ, care conduce in sondajele de opinie, a cerut la randul sau oprirea privatizarilor. FIDESZ a argumentat ca ponderea companiilor de stat in economia Ungariei este deja sub cea din Europa de Vest. Potrivit propunerii, statul trebuie sa pastreze dreptul de proprietate integral asupra companiei de electricitate MVM, serviciilor postale Magyar Posta si companiei care administreaza centrala nucleara Paks, precum si asupra comerciantului de vinuri Tokaj Kereskedohaz.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.