Cei doi fondatori si presedinti ai companiei Google Inc, impreuna cu directorul executiv al firmei care administreaza cel mai popular motor de cautare pe Internet, au decis sa-si reduca salariile anuale
pentru 2005 la suma simbolica de un dol
Cei doi fondatori si presedinti ai companiei Google Inc, impreuna cu directorul executiv al firmei care administreaza cel mai popular motor de cautare pe Internet, au decis sa-si reduca salariile anuale
pentru 2005 la suma simbolica de un dolar fiecare, informeaza Reuters.
Sergey Brin si Larry Page, care au infiintat firma, precum si presedintele executiv, Eric Schmidt, au renuntat, de asemenea, la toate beneficiile financiare la care ar fi avut dreptul. Decizia de a renunta la formele de compensare financiara de care beneficiaza in mod normal sefii de companii este legata de castigurile foarte mari de pe urma actiunilor detinute la Google. Sergey Brin si Larry Page detin fiecare actiuni in valoare de peste 7 miliarde de dolari, in timp ce Schmidt dispune la randul sau de titluri de 2,7 miliarde de dolari.
Si alti lideri de companii din Silicon Valley cu pachete mari de actiuni la acestea au decis, in trecut, sa primeasca salarii nominale de 1 dolar, desi astfel de masuri au avut o valoare simbolica, in momente cand firmele traversau perioade mai putin faste.
Liderii companiei Google Inc au primit si in 2004 salarii si beneficii aproape simbolice, dar au dat o adevarata lovitura financiara o data cu listarea publica a companiei, in august anul trecut.
Presedintele executiv, Eric Schmidt, a castigat in 2004 un salariu de 81.432 de dolari, o treime fata de cel avut in anul anterior, si un beneficiu de 1.556 dolari. Larry Page si Sergey Brin au primit fiecare salarii de 43.750 de dolari si un bonus de 1.556 de dolari, in 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.